9 Ocak 2011 Pazar

Kendimi deli gibi yorgun hissederken sende dinginleşiyorum

Kızım 6 aylık oldun mu sen şimdi ama ne çabuk… Zaman ne kadar hızlı geçiyor, yarın öbür gün daha da büyüdüğünde ben yılların hızla geçişine daha bir derinden tanıklık edeceğim biliyorum. Küçücüktün, miniciktin… Şimdi o ilk kıyafetlerine bakıyorum da ne kadar da büyümüşsün. Kollarımın içinde kaybolurdun oysa, omzumda o minicik başınla hiç ağırlığını bile hissettirmeden uyurdun. Hala benim minik bebeğimsin ama o ilk halini, o en bebeklik halini şimdiden özledim. Doğumun, doğuşun, kollarıma ilk gelişin, seni ilk emzirişim, seninle ilk gecem, artık hayatıma yeni bir bireyin dahil olduğuna bir türlü inanamayışım, kokun ah o hiç değişmeyen hastası olduğum kokun, gözlerin her geçen gün bakışları daha da bir derinleşen gözlerin. Seviyorum seni o kadar çok seviyorum ki bu başka bambaşka bir aşk tarifi yok anlatamam.
Seni sadece 1 ay emzirebildim ve içimde hala bir parça hüzün olarak duruyor bu. Oysa diyorum bazen olabilir miydi, yapabilir miydim ama yaşadıklarımın ağırlığı geliyor aklıma ve ben o 1 aya bile şükürler ediyorum. Aramızdaki o bambaşka bağı 1 ay bile olsa yaşayabilmek güzeldi seninle; harikaydı, bambaşkaydı.
Seninle 6 ay… Çok şey yaşadım, çok derinden yaşadım acıyı da mutluluğu da. Ben hep en hüzünlü en acılı anımda gözlerinde, gülüşünde, o küçücük ellerinle parmağımı tutuşunda buldum huzuru. Ben hep seninle dinginleştim, seninle sakinleştim miniğim. Sen olmasaydın bu kadar dik durabilir miydim, bu kadar güçlü olabilir miydim bilmiyorum. Sen bana Rabbimin bir lütfusun ve ben inanıyorum ki O zaten seni bana bunun için verdi. Senli hayata, senle dolu her ana, senle geçen zamana sonsuz şükürler olsun.
Yarım yaşın hayırlı olsun ilk gözağrım.

2 yorum:

Eymen'im dedi ki...

Hayırlı olsun 6. ayınız. Allah bebeğine sağlıkla büyümeyi ve sana da mutluluk ve keyifle onu büyütebilmeyi nasip etsin canım. İnan çok fazla geçmese de 1-2 sene içinde insan bu kadar büyüyüp farklılaştığına inanamıyor. Hele bir yürüsün , konuşsun zaten kocaman bir genç kız olacak Nurefşan. Sevgiyle büyütebilmek dileğimle...

Ben Kızımın Delisiyim dedi ki...

çok teşekkür ederim..