17 Ocak 2011 Pazartesi

Dikkat! Öpülmez!

Toplumumuzun genelinde yanak yanağa öpüşme, kucaklaşma geleneği vardır. Hatta bunun için samimi olmaya bile gerek yok, bazen içinde bulunduğunuz toplulukta kim olduğunu bile bilmediğiniz biriyle merhabalaşırken öpüşüp kucaklaşılır. İşte ben de hiç sevmiyorum bunu mümkünse en yakınlarım dışında kimseyle öpüşmesem ben, bir tokalaşıp merhaba deyip geçsem. Ama toplum baskısı varJ sana kucağını açmış, yanağını uzatmış birine de geri çekilip hareket yapamıyorsun ki yani bu da direk yadırganır. Yadırganırsa yadırgansın umurumda değil de demek çok zor. İşte pek hazzetmediğim bu durumla sürekli karşılaşıyorum ve kendimi karantinaya almadığım sürece de epey karşılaşacağım anlaşılan.
Ben kendimden vazgeçtim de kızımı rahat bıraksınlar. Konu kızım olunca hiç umurumda olmaz yadırganmak. İsteyen istediğini düşünmekte özgür hatta bana gıcık olabilirler, itici bulabilirler hiç takmam, takmıyorum zaten. Hangi ortama kızımla girsem orda onu öpmeye aday birileri çıkıyor mutlaka. Ya nedir bu bebek öpme aşkı. Öpmem hiç kimsenin bebeğini öpmem. Ne öpüp annesini rahatsız ederim, ne de taşıma ihtimalim olan mikropları ona bulaştırırım. İşin için de mikrop olmasa bile ne gerek var ki küçücük pürüzsüz yüze öpücük kondurup onu rahatsız etmeye. Kendi kızımı öperim hem de deli gibi, yutarım onu ama o benim kızım ve eminim annesinin ona vereceği kısa süreli (uzun da diyebiliriz) rahatsızlıktan mutsuz olmaz. Hatta bu rahatsızlık ona keyif bile verir. Tabi bir de süt kızım var o da başkaJ onu da öpmeden duramam çünkü o da benim bebeğim sayılır sonuçta. İlerde yeğenlerim falan olursa onları bile öpücüklerimle rahatsız etmek istemem.
Kızımı öpme girişiminde bulunan hiç kimseye açıklama yapmak gibi bir derdim yok. Direk ciddi bir ses tonuyla kim olursa olsun “öpmek yasak” diyorum. Hiç kimseye kibarca öpmesen daha iyi olur deyip olsun kötü de olsa öpeyim kapısını açık bırakmam. İsterse alınsın, kırılsın zaten bundan dolayı alınıp kırılıyorsa da vardır bu kişide bir gariplik der geçerim. Tamam kucağına al, pişpişle, agudu bugudu yap ama öpme!

1 yorum:

eymen dedi ki...

ah şu öpme meselesi sanki tek anne sensin diyenler bile var bana ama kim ne derse desin umrumda bile değil ben kendim için kimseyi kırmayan (kendimi kıran) ben bebeğim için herkese herşeyi söyledim söylemeden de denedim ama olmuyo baktım sonu kötüye gidiyo artık herkesi her konuda uyarabiliyorum bide tv konusu var tabi bende doğduğundan beri izletmiyorum oğluma 4 kasım 2010 doğumlu oğlum herkes için alay konusu oluo benim bu durumum farkındayım ama gerçekten 1 gram umrumda değil