30 Ocak 2012 Pazartesi

Anne Dediğin Böyle de Dinlenir

Bu satırları bir AVM’nin restoran bölümünde oturmuş, keyifle bir şeyler yiyen ki bu şeyler de bugüne özel olarak epey sağlıksız şeyler, aynı zamanda bilgisayarını açmış bloga bir şeyler yazmanın tadını çıkaran, kendiyle baş başa, çokça özgür hisseden bir anne yazıyor. Bu arada ben yazı yazarım bir de onu bloga gönderirim düşüncesiyle danışmadan internet şifresini isterken bu işten aldığı keyif hat safhaya çıkmış bir anne.
Bugün okula gitmem gerekiyordu hatta gitmem elzem bir durumdu. Kayınvalidem dün geceden gelmişti bize sırf bu yüzden. Sabah uyandığımda ortalığı kaplayan beyaz örtüyü görünce şaşırmadım çünkü bu havanın geleceğini haberlerden olmasa da etrafımdakilerden duyuyordum. Eşimle önce arabayla çıkmayı denedik ama daha sitenin içinde bu fikrin pek de iyi bir fikir olmadığını düşünüp vazgeçtik. Eşim daha sonra biraz vakit geçirip gitti ama ben cesaret edemedim. Özellikle üniversitenin olduğu bölgeden hiç iyi haberler gelmiyordu, bu hamile halimle oralarda mahsur kalmaktan, bir de bir yerlerde düşüp kalkmaktan korktum.
Kızımı öğlen uykusuna yatırınca da, hayalini kurduğum şey neden olmasın dedim. Kayınvalidem evdeydi ya ev bana batıyordu. O evdeyse, Nurefşan emin ellerdedir ve bende bunu değerlendirebilirim düşüncesi sarmaya başladı beni. Canım görümcem ve pembe bişey olan teyzemle de mesajlaşıp onayı aldıktan sonra sinsi planımı gerçekleştirmeye koyuldum.
Siteden saat başı yakınlardaki bir AVM’ye kalkan servise binecek ve orada aynen bu yaptığımı yapıp, girip çıkılmadık mağaza bırakmayıp bir de tek başıma bir sinema filmine girecektim. Yalnız planım tam tutmadı çünkü gelmesi gereken servis gelmedi bir türlü. Bende çıkılan yoldan geri dönülmez dedim ve attım kendime taksiye.
AVM’ye geldim ve baktım ki doğru dürüst film yok. Belki vardı da ben ön yargılıydım bilmiyorum ama sonuçta amaç bir sinema zevkini tek başına yaşamaksa birini tercih etmeliydim. Tam biletimi aldım ki kardeşim aradı. “Abla senin tek başına sinemada ne işin var, ben şimdi geliyorum bana da bilet al”. Ve o anda iniverdim bulutlardan aşağı, düşmüştü peşime artık illa gelirdi ve mecburen ona da bilet aldım. Tek başıma sinemada neden bir işim olmasın ayrıca onu da sorgulamadan edemedim, o kadar mı vahim görünüyorum ben artık.
Aslında yanımda birinin olması da keyifli olur ama ben kendimi özgür anne ilan etmiştim, tek başıma kalacaktım, kendimle olacaktım. Ne eserse aklıma onu yapacaktım, takılacaktım, sen nerden çıktın şimdi canım kardeşim. Waffle yiyecektim, kafeinsiz Macchiato içecektim ama bunları tek başıma yapıyor olmaktı bana keyif verecek olan. Neyse şimdi atıştırmaya devam ederken, hem filmi hem kardeşimi bekliyorum.
Anne dediğin kişi nefes almalı, çıkmalı arada tek başına sadece kendiyle dolaşmalı, anne dediğin dinlenmeli ama uyuyarak değil sadece… Yalnız ve özgür olmak ama belki de çok uzun bir yola çıkmak da dinlendirir. Sihirli cümle, yalnız olmak mı, özgür olmak mı,kendinle kalmak mı, ne eserse onu yapmak mı yoksa hepsi birden mi bilemedim. En azından benim için, hepsi birden.
Şimdiden dinlendim.

7 yorum:

Anne Kraliçe dedi ki...

Yaaa bende istiyorum böyle özgür birgün..Kendimle kalmak,ne eserse onu yapmak,orda burda dolanmak..çok imrendim çook.Hadi iyi dinlenmeler:)

Unknown dedi ki...

bende çok istiyorum böyle anlarım olsun .iyi yapmışsın madem fırsatın var değerlendir.
iyi eğlenceler

agresif prenses dedi ki...

keşke yalnız kalabilseydin :) ama olsun yine de bu kendine ayırdığın zaman sana iyi gelmiştir :)

Adsız dedi ki...

Geçenlerde bizim oğlanın öğretmeni ile buluşmam gerekiyordu. Buluşacağımız yere biraz erken gitmişim, beklerken tek başıma oturup gazete okudum, çay içtim, simit yedim. Kadıncağız üzüldü tabii beni beklettiği için, fakat ben öyle mesuttum ki :) Gerçekten iyi geliyor arada, hele yalnızlıktan zevk alanlara...

Unknown dedi ki...

Yalnız sinema keyfi süper oluyor.Geçen ay denedim , kendimi kuş gibi hissetmiştim...
Belki bir daha ki sefere tek başına olursun :)
Yine de güzel vakit geçirdiğinden eminim :)

cuckan dedi ki...

çok acayip:)hayatta sevmediğim bişi varsa o da yalnız başına sinemaya gitmektir.Ama bende gariplik var biliyorum. Ama yalnız başına AVM gezmek çok güzel, denerisn çıkarırsın, zaman derdin, bakleyenin, offlayanın puflayanın yok ..oohh.. meşallah

İkiz Annesi dedi ki...

Kızlardan sonra tek başıma kaldığım zamanlar parmakla sayılı haklısın arada sırada da olsa anne kişisi nefes almak istiyor:)