23 Ocak 2012 Pazartesi

Hiç Değişmeyeceğim

Görümcemin nişanı vardı hafta sonu ve ben her zamanki takıntılarımdan hiçbir şey kaybetmediğimi yeniden anladım. Daha nişandan birkaç gün önce, saat 19:00’da başlayıp gece yarısına kadar sürecek olan nişanda kızımın nasıl o saate kadar dayanacağını düşünüp durdum.
Kızım saat 20:00-21:00 civarı uyuyor genellikle. Eğer o günkü uyku düzeninde bir değişme olmadıysa ya da bir sıkıntı yoksa sistemimiz böyle. Eğer ki uyku saati biraz kayarsa yavaş yavaş cozutup, uykusuzluktan sıkıntılı bir hal alıyor.
Yalnızca bir gececik olsun, bu çileyi çekelim demeliydim belki de ama diyemedim. Diyemiyorum daha doğrusu. Kendimi ne kadar zorlasam da, kızımın uyumadığı uyku içime dert olup çıkıyor her zaman ve ben 18 aylık annelik hayatımda bunu bir türlü aşamadım.
Nişan başladı ve kızım inanılmaz eğlendi. Ben her zaman, düğün vs. türü kutlamalarda pistte olan bebek ve çocukların annelerine bahane vermiş, nerde bunların anneleri, ayak altında çocuklarını dolaştırıyorlar diye söylenen bir tip olmuşumdur. İşte tam da bu noktada dilimin esiri oldum çünkü kızımı bir türlü pistten alamadım. Yalnız diğer çocuklara göre biraz daha farklıydı çünkü diğerleri etrafta koştururken, Nurefşan çalan müziğe ayak uydurup dans ediyordu ve gecenin en ilgi çeken bebeğiydi. Tabi bende bir de çocuğumu nazar değecek endişesi baş gösterdi o sırada.
Saat 21:00’ı geçince tahmin ettiğim gibi kızımın gözler gitmeye başladı. Artık onun için orda durmak tam bir eziyet olacaktı ve ben bunu kabullenemedim, orada perişan olmasına göz yumamadım. Pembe bişey olan teyzemi de alıp evin yolunu tuttum, kızımı uyuttum ki bu 5 dakika sürdü ve ona emanet edip nişana geri döndüm. Bu gitme, kızımı uyutma ve geri dönme eylemi tam 1 saat sürdü ama döndüğümde içimde büyük bir huzur vardı.
Olmuyor, bu gece de geç uyusun, bir kerelik idare edelim diyemiyorum bir türlü. Çok denedim ama değişemiyorum, ben hep böyle takıntılı bir anne olarak kalacağım anlaşılan.

14 yorum:

Unknown dedi ki...

Canım benim bazen düzen şaşabilir ,keşke bu konuda kendini törpileyebilsen..İkinci bebeğinden sonra belki durum değişir...
Maşallah miniğine müziği ve dansı sevecek belli ki :)
Ben bu konuda şanslıyım ,kuzum her ortamda uyuma potansiyeline sahip, bana çekmiş.Gittiğimiz her yerde uykusu geldiği an kucağımda uyurdu.Bu huyu hala devam ediyor.Göğsüme yatıp mışıl mışıl uykuya dalıyor.Pusette yanımdaysa herşey tıkırında demekti benim için :)
Bilmem böyle yapmakla iyi mi yaptım kötü mü ? Ama bizde de düzen böyle işledi :)

BALLI LOKMAM dedi ki...

Offfff bunu bende yapamıyorum, her planda o var öncelikle. En iyisini yapmışsın ikinizde rahat etmişsiniz gecenin devamına, annelik işte:))))

Havva dedi ki...

Uykular karışınca eğlenmek mümkün olmuyor inanın... benim kızım da uyumaz öyle kucakta falan...Değişin ama çok da değişmeyin. ortasını bulun bence :))

julyasia dedi ki...

aynen bende böyleyim.çocuğun uyku saati şaştı mı niyeyse dünyanın en büyük derdiymiş gibi aklım fikrim onda oluyor. yakınlarımdan laf yesem de kızımın uyku saatinin mümkün olduğunca geçmemesine dikkat ediyorum.çünkü 1 günlük rutininin bozulması bana 3 günlük iş olarak geri dönüyor.

bir de çocuk dediğin erken yatar erken kalkar. bunu bilir bunu söylerim :)

Ben Kızımın Delisiyim dedi ki...

Ilknurcum; keşke benim kızımda her ortamda uyusa ama ne yazık kı yatağı dışında bir yerde uykusuzluktan bitap dusmedıgı sürece uyumuyor:(
Ballı Lokmam; benzememıze sevındım;)
Havva; ortasını bulmak lazım çok haklısın.
Julyasıa; kesinlikle katılıyorum salonda 6 aylık civarı bı bebek vardı saat 11'e kadar ortada zıplatıp durdurlar o gürültüde ve ben içten içe acıdım o bebeğe:(

Adsız dedi ki...

takıntılı değil sorumlu bir annesiniz bence.. asıl yapılması gerekeni yapıyorsunuz :)

Ben Kızımın Delisiyim dedi ki...

Kaderra; teşekkür ederim inşallah öyleyimdir gerçekten

Adsız dedi ki...

Ben de senin gibiyim. Annem de öyleymiş. Bizim ailede göremezsiniz öyle düğünlerde bir köşede uyuyan çocuklar, bebekler falan. Ne olacak, üç-dört sene gece hayatımız sekteye uğrayıversin:) Herkes bana "alıştırmadın çocuğu, bak size hiç rahat vermeyecek ileride" derdi ama şimdi Rüzgar'ı görsen, gece kuşu gibi:) Tabii artık daha dayanıklı uykusuzluğa, tadını da çıkartmayı biliyor, yine de bazen bakıyorum arıza çıkacak gibi, topluyorum pılımızı pırtımızı, dönüyoruz evimize...

Ben Kızımın Delisiyim dedi ki...

Görkem; büyüyünce evet bir kaç yıl sonra bu tür istisnalara daha dayanıklı olabılırler ama sen şimdi böyle söyleyince bir düşündüm de ılkokula bile gitse bende saatinde yatırma takıntısı olur mu diye olabilir, merak ettim gelecekteki beni;)

Unknown dedi ki...

sevde bizde iş farklı uykuyu sevmeyen bir oğlum var , bu da böyle bir vicdan yaptırmadı bana yani ay şidi uyuma saati şaştı ahh ne yapacağım olmadı ama uykuya düşkün ve yerini yadırgayan olsaydı eminim herkes vicdan yapar çünkü çocuklardan bahsediyoruz.Ama dediğim gibi oğlum saati şaşsada hatta geçse sevinçden dört köşe çünkü zor yatıryorum bazen:.) yada gitti yerde uykusu gelmişse çok şükür hiç sorun değil yatar kuçağımda yada gittimiz de evde .İlerde ne olur bilmem:))

Peri dedi ki...

Ben senin blogunun adının hastasıyım, kızımı severken hep içimden bu adı tekrarlıyorum ya ne güzel bir isim bulmuşsun :))
Takıntılı değilsin sırrın adında gizli,sen kızının delisisin, aynı ben gibi :)

Ben Kızımın Delisiyim dedi ki...

Sezobıgo; canım böyle bir alışkanlığı olmasın diye evin her köşesinde yatırdım ilk doğduğunda ama yine yatagına alıştı hele uyku düzenini benimseyince anlattığım gibi eziyet oluyor, dediğin gibi her çocuk farklı.
Peri; :) çok teşekkür ederim o zaman biz kızına deli anneler kulubü kuralım;)

İkiz Annesi dedi ki...

Benim kızlarda yataklarına alışkın asla başka yerde uyumazlar hele ki gece uykularını.O düzen bizde de mevcut canım.Gittiğim yerden en geç saat 10'da kalkıyorum arabada anında uykuya dalıyorlar o saatte.İlk 2,5 sene o saate kadar bile kalmazdık ne öncelik onların uykuya dalışları oldu zaten uykuyu sevmeyen çocuklardı bu nedenle yatış saatlerine ayrı bir özen gösterdim.
Ve evet benim de kuralım çocuk dediğin erken yatar ve erken kalkar minicik bebeklerin hatta çocukların bile neden gece yarılarına kadar yatırılmadığını anlayamam.

cuckan dedi ki...

ben de kızım 17 ylık olamsına rağmen hala o dediğini yapamıyorum, onunla bir uyuduğum için gece gezmesi bana gelmiyor. Sen de gayet sorumul bir annesin. Böyle devam edeceğiz işte...