18 Nisan 2012 Çarşamba

35+2: Erken Doğum Riski

Dün düzensiz sancılarım vardı ama normal olduğunu düşündüm. Bugün de rutin doktor kontrolüm vardı ama sancılarım epey artmıştı yalnız şiddeti değil sayısı.

İstanbul'da çıkan fırtına sebebiyle tam köprüye girmek üzereyken köprü trafiğe kapandı ve nerdeyse yarım saat bekledik. Bu arada eşimle köprüde doğururmuşum diye dalga bile geçtik. Hastaneye ulaşır ulaşmaz NST'ye girdim ve 5 dakikada bir gelen ama şiddeti çok yüksek olmayan düzenli kasılmalarla yüzleştim.

Ağladım... Evet önce ağladım çünkü bu kadar da erken risk beklemiyordum. Kızım da yanımızdaydı, onu bırakmaya gerek bile görmemiştim. Doktorum hemen yatışımı yapıp sancıları engellemek için ilaç vereceğini ve bu gece hastanede kalacağımı söyledi. Bir de bebeğimin ciğer gelişimi için iğne yapıldı. Tüm bunlar bir anda olurken ben kızımı düşünüyordum. Babasıyla eve gönderdim onu, babaannesiyle halası bu gece onunla kalacak. O giderken anne diyerek gel gel yaptı bana, anlayamadı yavrum ne olduğunu ve o kadar kötü oldum ki. Oysa niye kötü oluyorum, evladımdan başka sebeple ayrı kalmayım da bu da dert mi.

Şimdi hastaneden yazıyorum, sancılar epey azaldı ama artık potaya girmiş bulunuyorum. Doğumdan değil, bebeğimin sağlıkla gelmesi için endişem. Çok şükür ki önden gitmesi işe yaradı ve 2.900 gr. 49 cm. görünüyor. Herşeyin hayırlısı, dualarınızı bekliyorum.
Bu e-posta, Turkcell BlackBerry ile gönderilmiştir.

8 yorum:

Deli Anne dedi ki...

Allah hepinizin yardımcısı olsun canım.. bebek sağlıkla gelsin inşallah vakti zamanında.. öpüyorum:)

Asahhara dedi ki...

Canım Rabbim tez zamanda sağlıklı bir doğum yapmanı nasip etsin. Pek yorum yazmasamda postlarını okuyorum Böyle bir durumda yanında olduğunu ve dua edeceğimi bilmeni istedim. Çok geçmiş olsun. Rabbim yardımcın olsun..

tijen miriam dedi ki...

hic merak etme hersey yolunda gidecek,dualarimdasin,bebisin sag saglim kucagina gelicek insallah.sevgilerimle..

Ben Kızımın Delisiyim dedi ki...

Hepınıze çok teşekkür ederım, moral verdiniz:)

neslinameblog.blogspot.com dedi ki...

Yanlis hatirlamiyorsam benim doktorum birinci hamileligimde 35 haftayi doldurunca bana bundan sonra korkma dogsada insallah bisi olmaz demisti. Korkma canim sende atlatmissin. Allah kucagina saglikla almayi nasip etsin insallah.

cuckan dedi ki...

korkma sakın. Ben 32. haftada bununla karşılaştım, hem de tatile giderken plaj terliklermiz yanımızda hastane odasına girdik. Açılmam varmış haberim yokmuş.38+3'e kadar da evde rahat rahat düzenli ilaç alarak tamamladık süreci. Sakın aklına kötü şeyler getirme, sakinlik, mutluluklara odaklanmak en iyisi.Sevgiler.

Anne Kraliçe dedi ki...

Hiç dert etme bence bebek kendi zamanını ayarlayıp en sağlıklı güzel bir zamanda doğacaktır Allahın izniyle..Zaten rakamlarda çok güzel arkadaşımın bebeği 9 ayın sonunda ancak 2.800 gr olabilmişti.Tarhilere rakamlara takılmamaya çalış herşey yolunda olacak merak etme sen :) Allah yardımcın olsun şimdiden geçmiş olsun:)

Unknown dedi ki...

dualarım seninle allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin .üzülme herşeyin bir sebebi ,zamanı var hakkında hayırlısı olur inşallah.allah yardımcın olsun.