26 Eylül 2011 Pazartesi

6.Hafta: Uzaklıklar Uzak Değil

Bundan sonra hamileliğimi hafta hafta yazmanın daha düzenli olacağına karar verdim.
Doktor bir insanın hayatında çok önemlidir. Kendini her şekilde güvenerek emanet edebileceğin, emin olabileceğin bir doktor. Ben ilk hamileliğimde, ilk doktorumla ciddi sorunlar yaşamıştım. Normal ve olabildiğince doğal doğum yapma isteğime karşılık “o zaman hiç hastaneye gelme sen, EVDE DOĞUR!” cümlesini duyduğum an uzaklaşmıştım odasından, tam 20 haftalıkken.
İyi ki de öyle olmuş diyorum şimdi çünkü şuan ki doktorumu bulma ihtimalim olmayacaktı o zaman. Son derece pozitif elektrik aldığım, her soruma usanmadan cevap veren, beni dinleyen hatta dertlerimi bile yeri gelip dinleyen ve isteklerimi elinden geldiğince uygulamaya çalışan çok sevdiğim bir doktorum var.
Hele ki aradan 14 ay geçmesine rağmen benimle ilgili her şeyi hatırlaması ve hatta annemi sorması ki verdiğim cevabı vermek zorunda kalmayı asla istemezdim, beni mest etti.
Doktorumla ilgili tek problem, yaklaşık 80 km uzaklıkta olması hatta bana göre İstanbul’un diğer yakasında. Trafik olduğu günlerde yolculuk 2 saati bulsa da vazgeçemedim hiç. O yolu her defasında göze aldım ve şimdi tekrar göze alıyorum.
Bugün tam olarak 6 Haftalık oldu minimalim ve doktor kontrolüne gittik. Ultrasonda keseyi gördük ama kalp atışlarını duyabilmek için 10 gün sonra tekrar gideceğim.
Ben hala aşırı uykuluyum hem de ne uyku, Nurefşan’a hamileyken bu kadar uykum olduğunu hatırlamıyorum ama o zaman şimdiye göre çok daha düzenli ve uzun uyuyordum. Birde hafiften mide bulantısı eğilimi başladı. Şimdilik eğilim olarak kendini gösteriyor ama anlaşılan kurtuluşum yok bu çile de yakındır.
Bu arada doktorum özellikle ayaktayken Nurefşan’ı çok fazla kucağıma almamamı söyledi. Bense sürekli Nurefşan’ı indirip kaldırıyorum zaten yatağına koyup çıkarma eylemi bile yetiyor. Hafiften belim ağrıyor bazen ama kızımdan hiçbir şeyi kısmak istemiyorum. Onu kayınvalideme götürürken kucağıma alıp 4 kat merdiven bile çıkıyorum, doğru değil ama sanki vicdanım böyle bir şeyi yapmama engel oluyor.
 Bu durum beni üzecek anlaşılan.

7 yorum:

Unknown dedi ki...

AYY nerde bu doktor benimki beni dövecek gibi konuşuyordu gerçi kadının tarzıydı ama alışmam zor oldu.ondan önveki daha kötü olunca ona dört elle sarıldım malesef.şimdi ikinciyi düşünüyorum bakalım ne yaapcağım.şanslısın bilesin.
birde kızını ihmal etmiyeceğim diye kendini ihmal etmede.
sevgiler ve kolaylıklar dilerim

yaruze... dedi ki...

aman dikkat...

Ben Kızımın Delisiyim dedi ki...

Sezobigo sen ikincinin haberini ver de bize doktoru hallederiz;)))
Yaruze artık dikkatliyim canım

İkiz Annesi dedi ki...

Canım doktor seçimi ne kadar da önemli şimdikinden memnun olman iyi.
Biraz dikkat et istersen özellikle ilk aylarda Allah korusun.
Bulantın içinde ilaç verecektir mutlaka ki inşallah ağır olmaz.
Sevgiler canım..

Şerife dedi ki...

bende uzun arayışlar sonunda tam anlamıyla güvendiğim bir doktor buldum ve içim inanılmaz rahat dilerim güzel bir süreç geçiririz

Sitare dedi ki...

kendini çok yorma,dr ne diyorsa uy derim.durduk yere kasılma ağrı yaşamayasın.sağlıkla inşallah.

Unknown dedi ki...

Kızından kendini esirgeme ama karnındakine d e yaşama şansı ver gülüm.Azıcık sağlam tutunsun ,azıcık büyüsün sonra fazlasıyla kucağına alırsın...İkiside senin canın hatta canının ötesi...
Keyiifli bir süreç olur inşallah..Doktor çok önemli en iyisini yapıyorsun.mesefaler aşılır ama önemli olan güvenilir olanı bulman...