21 Mayıs 2011 Cumartesi

Şaka Gibi

Tarih tekerrürden ibarettir değil mi? Yarın KPDS’ye girecek olan anne kişisi olarak şurada bahsi geçen kabusun aynısını görme ihtimalini taşıyorum.
Dersler bitti ve artık Final dönemindeyim. Normalde hasta değilken maşallah çok güzel uyur kızım ve ben bundan hiç bahsetmiyorum artık. Nazara inanıyorum, bu başkasının da olabilir benim de ama ağzımdan kızımla ilgili iyi bir şey çıktığında kesinlikle tersi oluyor. Bunu defalarca tecrübe etmiş bir anne olarak artık böyle konularda sadece susmayı tercih ediyorum. İşte bu güzel uyuyan kız ne hikmetse benim sınav günlerimi buluyor, uyumayıp bir de geceyi katletmek için. Bebeğime haksızlık etmek istemiyorum aslında, onun sıkıntıları da hep benim sınav zamanlarımı buluyor işte.
Cumartesi günü final mi olur diye zaten söylenip duruyordum günlerdir. Bugün 11:00’da yine bir sınavım vardı. Lakin dedim ya ne bir gün öncesi, ne bir gün sonrası… Tam da dün gece başlayacağı tuttu yeni diş sıkıntısının. Her zamanki gibi 20:30’da uyutmuştum kızımı ama gece saat 12:00 ve 04:00 arası mesaideydik eşimle. Kızım bir uyandı, ne yapsak nafile zaten derdi büyük, mümkün değil uyutamadık. Eşim sen yat ben bakayım dedi ama ben de gidip yatınca kızım böyle dertliyken uyuyamadım.
Size de oluyor mu bilmiyorum ama bana hep oluyor. Kızımın bir sıkıntısı varken, ne olursa olsun onu bırakamıyorum. Babası bile olsa içimde bir sıkıntı oluyor ve dönüp uyuyamıyorum bir türlü. Uyuyor gibi yapıyorum ama uykudan beter uyku-uyanıklık arası ve sadece beyinde uyuşukluğa sebep olan garip bir durum yaşıyorum. İşte aynı bu durumu yaşadım ve zaten babası da uyutmayı başaramadığı için, en iyisi sen git yat iş başa düştü dedim.
Kısaca en son saate baktığımda sabaha karşı 4’ü gösteriyordu. Saat 07:30’da bir seans daha uyanıp, süt içip uyudu. Zaten saat 09:00’da da kalkmam gerekiyordu ve kalktım.
İşte böyle, sınav iyiydi yine de, çalışmıştım ve hallettim. Ama eğer bu gece de aynı şey olursa, KPDS’de de tekrar ÜDS hüznünü yaşamak istemiyorum. Çözümü onu geç yatırmakta arayacağım, belki geç yatarsa gece uyur diye umut ediyorum. Yoksa… Ben bu kabusun devamını yazmam buraya:(

4 yorum:

Adsız dedi ki...

sınavının iyi geçmesine sevindim inşallah yarınki sınavında başarıyla sonuçlanır.muhakkakiki herkes senin gibi uyuyamıyor canım babalr bir derece daha rahat ama anne yüreği yapamıyor malesef.

İkiz Annesi dedi ki...

Canımmm üzüldüm bak nazara geliyor senin nazlı kuzucuk:(
Sınavının iyi geçmesine sevindim inşallah bu gece mışıl mışıl uyur prenses yakın olsak alır ben uyuturdum en azından ah bu mesafeler...

Adsız dedi ki...

sınavlarının ıyı gecmesını dılerım canım.

Reyhani dedi ki...

Sınavlarının iyi geçmesine çook sevindim hele de böyle uuykusuzluk hali içinde yorgun argın...Çocuk olunca farklı oluyor hayat sanırım...Umarım minik en kısa sürede düzene girer de sen de rahat edersin cnm...Allah yardımcın olsunn inşallah :))En kısa sürede iyi yazılar görmek dileğiyle..Kocamanından sevgiler