28 Mayıs 2011 Cumartesi

Kızım

Emeklemeye fazla alışmış kızımın pek de yürümeye niyeti olmadığını düşünüyorum. Ne de olsa emekleyerek bütün işini görüyor, her yere girip çıkıyor, bir yere tutunup kalkarak ulaşmak istediğine bir şekilde ulaşıyor hatta bizimle yaklamaç oynuyor. Kısaca, ne gerek var yürümeye havalarında, ayaktayken ellerini bırakmaya niyetlensek hemen oturuveriyor yere.
Yürümesini dört gözle bekliyorum çünkü yerde sürünüp, süpürge makinesi görevi görmesinden gına geldi artık bana. Bir de benim shaggy halıların aralarını parmaklarıyla karıştırıp araştırma yapması yok mu, deliriyorum. Yürüyünce başıma neler gelecek bilmiyorum tabi, bu günleri arar mıyım acaba?


İnsanlarla ilişki kurması için onlarla biraz kaynaşması gerekiyor yani yeni gördüğü birine pek yanaşmıyor, kaçıyor. Birine alışması aslında o kişinin performansına bağlı, bu tanışmadan dakikalar sonra da olabilir, geçirilen uzun saatler sonunda da.
Oyuncaklarla da tam olarak böyle bir ilişkisi var. ilk gördüğü oyuncaktan hele ki sesli, aktiviteli bir şeyse korkuyor ve alışması birkaç gün sürebiliyor. Son oyuncağımız Eğitici Köpek Puppy ve tabi ki kızım ilk gördüğünde oldukça korktu kendisinden. Sonra bende yanındaysam oynamaya başladı ama sanırım onu gerçek sanıyor çünkü eline alması için bir şeyle uzatıyor.
Küplerle ilişkisi yapım değil yıkım yönünde. Küpleri biz üst üste koyuyoruz o da büyük bir zevkle yıkıyor. Ben gösterince üst üste koyma eyleminde bulunuyor ama henüz hedefi tutturamıyor.
En sevdiği şey ise hala kumanda yemek. Bir de en büyük merakı Netbook’um, çıldırıyor klavyedeki tuşlara basabilmek için. Bebekler için böyle oyuncak laptoplar vardı dimi, ilk fırsatta almayı düşünüyorum.
Neredeyse 11 aylık olacak ve onunla olmak gerçekten çok keyifli. Eğleniyorum, gülüyorum, neşe, mutluluk, huzur kaynağım o benim. Bu arada doğum günü de yaklaşıyor ve ben doğum günü için planlara şimdiden başladım.

4 yorum:

Ülkü dedi ki...

Küpleri bizimkide halen bozma aşamasında :) 20 aylık bu arada :) 14 aylıkken yürüdü acele etme birden ayaklanıveriyor şaşırıyorsun :) bu günleri elbette arayacaksın sürekli gözün üzerinde olmalı her yere uzanıp her dolabı kapayı açmaya çalışacak tv yi kapatacak v.s. koşturacak yetişemeyeceksin hiççç oturmayacak :))
Acele etme yürüme için teşfik edin karşısına en sevdiği kişi geçsin gel desin gibi şeyler işte deneyin olacaktır :)

Adsız dedi ki...

yerinde olsam yürümesi için bu kadar heves etmezdim bırak biraz daha emeklesin çünkü o zaman sana nefes aldırmayacak.benim kızım 22 aylık küpleri hala yıkıyor yapmayı sevmiyor laptopa gelince kızımın oyuncak olanlardan var gayette fonsiyonel ama gerçeği daha çok ilgi gekiyor ve oyuncağa bakmıyor bile...

İkiz Annesi dedi ki...

Canım Ülkümün de dediği gibi yürümeye başladığı dönemlerde çok dikkatli olmak gerekiyor :))
Kuleleri önce yıkıyorlar ama zamanı gelince büyük bir zevkle yapıyorlar inan.İlk yaş günü heyecanlısındır mutlaka bizim 3. olacak 1 ay kaldı ben bile heyecanlıyım:)))

Reyhani dedi ki...

Hehehehe :))) Her anı farklı bir güzellik canım... Bayağı kolayına gelmiş sanırım dediğin gibi...Ayaklanınca daha bir sakıncalı oluyor çocuklar biraz...Yakınlarımdan biliyorumm mesela bebekliğinde çook uyuyan bir çocuk büyüyünce hiç uyumayınca artık annesi o eski halini arıyor :))) O anları aratmasın tabiki inşallah :)) Kocamanından sevgiler sana ve bebişineee