23 Mayıs 2011 Pazartesi

Bu Sefer Oldu Galiba

Merak edenler vardır mutlaka bugünkü KPDS telaşımı..
1.     Kızım gece uyudu ve beni üzmedi. Sabah uykumu almış olarak uyandım ve kızımı kayınvalideme bırakıp gittim sınava.
2.     Sınava İTÜ’de girdim. Evden 20 dk.’da üniversiteye ulaştım ancak gireceğim fakülteyi bulmak için bir 20 dk.’da üniversite içinde arabayla dolaştım.
3.     Yüzümde büyük bir gülümsemeyle çıktığım ilk İngilizce sınavım. Çok iyi geçti… Bu sefer kırdım galiba şeytanın bacağını.
4.      Sınavın iyi geçmesini konsantrasyonumu tamamen toplamama bağlıyorum ve bunu da sorulara bağlıyorum. Sorular benden yanaydı, nasıl mı? Bilenler vardır mutlaka, uzun İngilizce paragraflar var ve çoğu tarihsel konularla ilgili, okumakla bitmez bazen hatta öyle ki sıkılıp esnemeye başlayabilir insan. İşte tam konsantrasyonumu kaybetme noktasına geldim ki bir paragraf sorusu. Konu; kadınların hamilelik ve sonrası yaşadıkları depresyonla ilgili yapılmış bir araştırma. Tabi hemen ilgimi çekti ve topladım dikkatimi hatta ben kendimi konuya öyle bir kaptırmıştım ki, sorular ilgi alanımdan çıktı bir ara;) Bir süre sonra tekrar konsantrasyonumu kaybediyordum ki ve yine bir soru. Konu; Mozart dinlemenin zeka gelişimi üzerinde etkisi var mı yok mu? Anne olmak bu sefer işime yaradı galiba. Kısaca paragraflar benden yanaydı, motivasyonum tamdı ve sınavda bence kolaydı.
5.     Sınav sonrasında da oralara kadar gitmişken, Emirgan’da bir kahvaltı yapmadan olmaz dedik eşimle. Hava muhteşemdi ama inanılmaz kalabalıktı, ayrıca kızımda olsaydı keşke deyip durdum. Kızımsız eksik hissettim kendimi.
6.     Keyfim yerinde…

10 yorum:

Reyhani dedi ki...

Hehehee..ewlat işteee..ne kadar bunaltsa da anneyii onsuz yapamıyor anne de cnm sınavının iyi geçmesine coook sevindim darısı bana

Ben Kızımın Delisiyim dedi ki...

Reyhani çok teşekkür ederim canım inşallah darısı senin de başına:) Bu arada blogunu yeni keşfettim ama çok beğendim, takipteyim;)

Eymen'im dedi ki...

Sınavının iyi geçmesi sevindirici. Nurefşan'ı çok öptük. Sevgiler...

ÇokBilmiş dedi ki...

Tebrik ederim.
Çok zor bir iş yapıyorsun ama işte annelik insana çok şey de katıyor bir yandan...

Özge dedi ki...

Merhaba, ben Özge, Öykü'nün annesi.Ben de senin blogunu yeni takip etmeye başladım. İyi de ettim :))Sınavının iyi geçtiğine sevindim.
Kızımla beraber bloğuma beklerim seni ve kızını :)

Ben Kızımın Delisiyim dedi ki...

Sevgili Esra ve Çokbilmiş çok teşekkür ederim:)
Özge hoşgeldin çok teşekkür ederim hemen seni ziyaret ediyorum;)

Adsız dedi ki...

sınvının iyi geçmesi hakkaten çok güzel bişey tebrikler.
yalnız insanın kızı yanında olmayınca bir yanı eksik kalıyor işte

Ülkü dedi ki...

Sınavının iyi geçmesine sevindim :)

Adsız dedi ki...

valla çok sevindim tebrik ederim canım.anlattığın paragrafları çok iyi biliyorum lisede ingilizce bölümündeydim üniversite sınavında ayriyeten ingilizce sınavına girdik.zor ve sıkıcı paragraflar bişeyi kaçırdın mı sonu gelmez.neyse hayırlısı olsun...

İkiz Annesi dedi ki...

Tatlım inan adına çok sevindim:)En son okuduğumda bol bol dua etmiştim miniş bu defa anneye izin verdi demek:))
İşletme-İngilizce okudum çok iyi anlıyorum seni:)))

Kuzular olmadan boğazımızdan geçmiyor di mi haklısın:)
Çok öpüyorum seni tebrik ederim canım:)