4 Nisan 2011 Pazartesi

Güncelleme

Gündüz uykusu: Bugün hiç yoktu.
Gece uykusu: Dün gece 12’den 04:30’a kadar nöbetteydik.
Dişler: Sürekli eli ağzında ağlıyor özellikle gece uyanınca ama ben çözemedim artık. Hangi dişler, nerdeler, ne zaman gelecekler düşünmekten yoruldum.
Hareket: Bir bebek yatağa konduğu anda ayağa kalkar mı hele ki gece uykusundan uyanır uyanmaz ayağa kalkar mı? Refleks gibi sanki anında tutunup kalkıyor. Tamam ilk zamanlar iyi hoştu ama bu kadarı da fazla.
Anneyle ilişki: Anne delisi, çılgını, yapışık ikizim benim. En mutlu olduğu an kucağımdaki an. Bir de şimdi gel beni kucağına al edasıyla çokbilmiş bir ifadeye bürünüyor yüzü sanki mecbursun sen buna hadi anne der gibi.
Oyuncak: Dün bir bebek mağazasını gezerken onca oyuncağın içinde gözü bendeydi hep bende. Yaramaz toplar aldık ve sabahtan beri kavrasın diye uğraşıyorum ama yok, sadece kucağımdayken oynuyor. Korkuyor cidden, hele ki oyuncakla baş başa kalırsa bir çığlık atıyor ki inanamadım. Ağlaya ağlaya peşime geliyor. Her bebekte var mıdır bu tepki yoksa Nurefşan’a has bir durum mu bu?
Emzik: Uyurken alıyordu en azından uyumasını sağlıyordu ama şimdi onu da kabul etmiyor. Yatırınca ağzına koyuyorum püskürtüyor hemen hatta eline alıp yataktan dışarı atıyor.
Yemek: Eline bir şeyler verip onlarla oyalanırken yedirebiliyorum. Yoksa tadına bakmak için bile açmaz oldu ağzını.
Yaramazlık: Eline peçete geçirirse hiç vakit kaybetmeden yemeye başlıyor. Duvarlara tutunup prizlere ulaşmaya başladı bile.

5 yorum:

Minişin annesi dedi ki...

Allah kolaylık versin. Uykusuzluk çok zor.. Ayrıca iştahsızlık da diş çıkarmasından kaynaklanabilir.
Aman prizlere dikkat.

İkiz Annesi dedi ki...

Canım genel huzursuzluğu ve iştahsızlığı büyük ihtimalle dişlere bağlıdır.İlk önce önler gelir bazı bebekler önce üst ikiyi bazıları da alt ikiyi yararlar öncelikle.Asıl huzursuzluk yapan köpek dişleri ile azılar oluyor.
İlk zamanlar benim cadılar da hacı yatmaz gibiydi ben koyardım yatağa onlar kalkardı ayağa:)zamanla yatmaya alışıyorlar merak etme:)
Bu dönemde (hatta benimkiler hala)sana bağlanmış olması normal bence.
Kolaylıkla çıkarırsınız umarım dişlerinizi:)
Sevgiler.

Eymen'im dedi ki...

Maaşallah Nurefşan'a. Diş sıkıntısı zordur elbet. Ama geçince eski neşesine kavuşur inşallah. Yaramaz topları biz de kullandık. Ancak 11 - 12 aylıkken anlamaya ve zevkle oynamaya başlıyorlar. Biraz daha zamanı var heralde annesi. Sevgiler...

Ben Kızımın Delisiyim dedi ki...

hepinize yorumlarınız için çok teşekkür ederim arkadaşar. eymenim ve essası seni yeniden görmek güzel oldu, uzunca bir ara verdin meraklanmaya başlamıştım doğrusu.

Adsız dedi ki...

allah kolaylık versin arkadaşım nurefşan biran önce çıkarsın dişlerinide rahatlayın...