13 Nisan 2011 Çarşamba

Bu Diş Benden Ne İstiyor?

Hasta zannettiğim kızımın derdinin diş olduğu net olarak ortaya çıktı. Hala bebeğinin derdini tam olarak anlayamayan acemi anne modundayım ama bu tecrübe bir dahaki sefere çok işime yarayacak.
Bugün için plan şöyleydi; sabah 8’de kalkılıp okula gidilecek. Tabi ki bu plan yine yerle bir oldu çünkü gece boyu durum şu şekildeydi:
20:30   Sütünü içen kızımı her zamanki gibi yatağına yatırdım ve uyumasını bekledim.
21:00   Kızımın odasından sesler geliyor, yatağının parmaklıklarıyla konuşarak, oynuyor.
21:15   Kızım çığlıkla karışık ağlamaya başladı, gidip sakinleştirip, uyutmaya çalışmalıyım.
23:00   Uyutmayı deniyorum ama nafile, hala uyumadı, tabi benim sabrım taşıyor artık. Salonda bizimle  takılsın biraz diyorum.
24:00    Uyumayan kızıma son bir deneme yapıyorum uyutmak için ama olmuyor, eli ağzına ağlıyor ve başını yastığa koyar koymaz koparıyor kıyameti. Bu nasıl bir şey ama artık yeter demeye başlıyorum.
01:00    Kızım eşimin kucağında, bu sefer o uyutmayı deniyor. Bende çok acısı var herhalde ki uyumuyor diyorum ve dayanamayıp Calpol veriyorum. Bu arada gözler kıpkırmızı, uykusuzluktan ölüyor.
01:30    Kızım hala uyumadı sanırım sabahlayacağız demeye başlıyorum. Hani nerde bu ilacın etkisi diye isyanlardayım. Kızım çok dertli, uykusuz ve mutsuz.
01:50    Eşimden alıyorum çünkü bensiz uyumaz biliyorum. Şuan şefkatime ihtiyacı var, ben anneyim, sabırlı olmam gerek diyerek telkin ediyorum kendimi.
02:00    Kızım sonunda kucağımda uykuya dalıyor. Derin bir nefes alıp, buna da şükür diyorum.
05.00    Çığlık, kıyamet kopuyor ve kızım uyanıyor. Mümkün değil susturamıyoruz, felaket derecede ağlıyor. Yok böyle bir şey, evde bütün ışıkları açtık, ne versek, ne göstersek kanmıyor. Sadece ağlıyor herhalde apartman ayağa kalkmıştır. Kızımı ilk kez susturamıyoruz, şaşkınız, hafif paniğiz ama biliyoruz ki dişten. Eli ağzında ama hangi diş geliyor bir fikrim yok. Hala acemi anneliğe devam ediyorum. Jel sürsem nereye süreceğim ki zaten jel kızıma yemek olmaktan başka bir işe yaramıyor.
05:30    Kızımı susturduk, elinde buzdolabındaki magnetlerle oynuyor ama onları alıp, uyutmaya çalıştığımız an ağlamaya başlıyor. Çıldırmak üzereyim hatta çıldırdım.
06:00   Artık dayanamıyorum, anne şefkati bir yere kadar. Felaket derecede yıpranmış durumdayım. Eşim halimi görüyor tabi ve alıyor kızımı, ne garip ki kızımda onun kucağına gitmek istiyor çünkü çıldırdığımın farkında. Ve ben uyuyorum.
09:50  Uyandım tabi kızımın sesiyle. Eşim çoktan uyanmış, bilgisayar başında maillerle işlerini halletmeye çalışıyor. O da çok yıprandı, üzülüyorum. Söylediğine göre saat 07:00’de uyumuş bizimki. Kahvaltı hayal önce sabah sütünü veriyorum kızıma ve o da süt içerken uyuyakaldı zaten.
10:30  Kızım tamamen uyandı ve bende hazırlanıyorum, 8:00’da gitmem gereken okula gitmek için. Eşim kayınvalidemi almaya gidiyor bu arada.
11:30  Evden çıkıyoruz, kızım kayınvalidemin kollarında, el sallıyorum ona.
Ben gerçekten çalışan anneleri bir kez daha tebrik ediyorum. Kendi adıma anlıyorum ki, sabah 8:00, akşam 18:00 bir iş benim için şuan pek mümkün görünmüyor. Çalışan annelerin işi ne zor, hepsine sabır ve kolaylıklar diliyorum.

9 yorum:

Eymen'im dedi ki...

Geçmiş olsun canım. Ateş ve diş çocuklar için çekilmez oluyor gerçekten. Diş için ağrı kesici jeller var.(Calgel vb.) Onlardan sürmeyi denedin mi? Eymen çok huysuzlanmazdı diş çıkarırken şükür ama yine de sürünce acısını azaltıyordu bayağı. Belki Nurefşan'a da iyi gelir de rahat çıkarır dişlerini. 1 yaşından sonra diş sıkıntısı olmuyor ama. Az kaldı biraz daha sabır annesi. Sevgiler...

julyasia dedi ki...

öncelikle geçmiş olsun. ben diş zamanları çok huysuzlanırsa ağrı kesici şurup veriyorum yoksa delirebiliyor :))
bende çalışan bir anneyim ve diyorum ki siz de çalışsaydınız ona göre sabrınız olurdu. insan öyle bir canlı ki her türlü duruma uyum sağlıyor. 1 hafta boyunca günde 2 saat uyuduğumu bilirim. ona rağmen delirmedim ya bundan sonra herşeye katlanırım herhalde :)

Peri dedi ki...

Bizde de aynı sıkıntılar var, bir de grip gibi oluyor kızım diş çıkarırken, burnu da tıkanıyor, o zaman hiç uyuyamıyor. Ben de sıkıntılı gecelerde calpol veriyorum artık.
geçmiş olsun kuzulara, dişleri kolaycacık çıksın inşallah

Adsız dedi ki...

CANIM YA ALLAH YARDIMCIN OLSUN.SENI OKURKEN INAN DIYORUMKI ARTIK CIKSIN SU DIŞ.INSALLAH BUNDAN SONRA RAHAT EDERSIN.BENIMKIDE DUN GECE UYUTMADI.DELI ETTI BIZI.AMA ORTADA DIS FELAN YOK.

İkiz Annesi dedi ki...

Canım çok zor geçiyor diş dönemleri bol sabır diliyorum sana:(
Benim cadılar malum ikisi aynı anda çıkardılar dişleri o dişler dizilene kadar neler çektim neler. Bunlarda geçecek birazcık sabır ve dayanma gücü:(

Adsız dedi ki...

zor bir gece uykusuzluk beter allah sabır versin eşine ve sana vede dayanma gücü çok zor yaşanmadan bilinmiyor tabi atlatık bizde ama nasıl oldu dersen aynen böyle..

neselihaller dedi ki...

canım benim çok geçmiş olsun..ay hatırlıyorum ne zordu o günler..gecede 2 saat uykuyla işe giderdim, toplantılarda kafam düşerdi resmen...geçti bitti çok şükür..darısı başına..öpüyorum

SadeAnne dedi ki...

biz de çok benzer durumdayız. içeride bizimleyken sorun yok, ama yatmaya götürünce sanki canı yanıyormuş gibi ağlamaya başlıyor. ben de dişlere bağlıyorum ama yakında belli olur herhalde. inşallah çabuk geçer bu dönem sizin için de.

büşra dedi ki...

gaz bitti derken diş başlıyor, can kuzular ne çok acı çekiyorlar büyürken.İnşallah bunu da çabucak atlatır yavrucak.