25 Nisan 2011 Pazartesi

Anne Hasta

Hastalık demek, benim için kızımın hasta olmasından ibaret olmuş. Öyle ki, kendimi ne kadar kırgın hissetsem de hiç hastadan saymaz oldum. Bu sabah uyandığımda, dün geceden sinyallerini veren boğaz ağrısı sonucu, beni yutkunmakta oldukça zorlayan şekilde bademciklerimin şiştiğini fark ettim. Önce pek de önemsemedim hatta halsiz olmama ve ateşten üşümeme rağmen hemen doktora gitmek bile istemedim. Doğal yollarla çözerim ben bu hastalığı diye düşündüm ama eşim bunu kabul etmedi ve düştük yollara.
Muayenede doktor ateşimi 38.5 görünce çok ciddiye aldı hastalığımı. Tabi ben Nurefşan’dan 38.5 ateşe o kadar alışmışım ki bana gayet normalmiş gibi geldi ilk anda. Sonra düşününce ya ben büyük insanım, bebek değilim, bu ateş benim için çok yüksek dedim. Hemen yatırıp penisilin, ateş düşürücü ve serum verdiler. Bu şekilde hasta olmak bana o kadar tuhaf geldi ki, kendimi çok garip hissettim. Annelik beni ne kadar değiştirmiş, sanki ben hasta olmam hep bebeğim olur kavramı yerleşmiş beynime. Çok düşündüm neden böyle hissettiğimi ama çözemedim. Oysa küçüklüğümden beri bademcik derdiyle sürekli boğuşurum, acillere gidip çok serum yemişliğim vardır.
3 günlük antibiyotik iğnenin yazıldığı reçetemle döndüm eve. Önceden şu iğne meselesinden o kadar çok korkardım ki, kabusum olurdu her iğne ve her serum için kateter takılışı. Hayat beni ne çok olgunlaştırmış. Sabahtan beri yediğim iğneler hiç umurumda olmadı. Gık bile demedim, abartmıyorum hiç acı hissetmedim. Hayatta derin acılar yaşamışım keşke her acı bu iğneler kadar basit olsa dedim içimden. Rahmetli annem görse şok olurdu bu halime, ne çok çekmiştir tatlı canımdan, en ufak bir acıya bile öyle tepki verirdim ki artık gülerdi halime.
Hakkını nasıl öderim bilmiyorum, canım kayınvalidem sabah bir telefonumla geldi. Ihlamurlarla, çorbalarla baktı bana. Kızıma baktı, halsizken uyuttu beni. Gerçek annemden farksız davrandı, Allah bin kere razı olsun kendisinden. Hayatın hep dengeli gittiğine inanıyorum. Bir yerden alırken, bir yerden veriyor Rabbim.  Alışında da, verişinde de vardır bir hikmet ben hep inanacağım buna ve içimdeki inanç her daim ayakta tutacak beni.

9 yorum:

İkiz Annesi dedi ki...

Evlatlarımızdan sonra daha bir dirençli durur olduk sanırım.
Ben zaten acı eşiği çok yüksek birisiyim hastahaneye gidelim dersem anlarlar ki dayanılmaz noktalardayım.
Sana çok geçmiş olsun canım inşallah bir an önce atlatırsın.
Anneciğine de Allah rahmet eylesin.

Adsız dedi ki...

çok geçmiş olsun canım.acil şifalar diliyorum bu aralar hastalık kol geziyor havaların azizliğine uğruyoruz birazda.allah hepimizin yardımcısı olsun ne güzel en azından sana bakacak birileri var allah razı olsun.insan hasta olunca birilerini arıyor.

Deli Anne dedi ki...

Geçmiş olsun arkadaşım.. Allah şifa versin tez zamanda

1şehzade1sultan anası dedi ki...

canım ah canımmm bilmezmiyim o canı azlığını hatırla biz daha gebeykene sana şeker yüklemesi yapılacaktı da o limonataya benzer iğrenç şeyi içerken bile tonla laf etmiştin de hemşireler gıcık olmuştu sana kan alırlarken ki halini söylemek bile istemiyorum ama annelik insanı gerçekten olgunlaştırıyor tekrar geçmiş olsun bitanem

ÇokBilmiş dedi ki...

Çok çok geçmiş olsun.
Ben ateşin yapay yollarla düşürülmesine şiddetle karşıyım biliyorsun, daha önce de söylemiştim. Doktora sordun mu hastalığın neymiş? Eğer grip, üsütme, soğuk algınlığı filan diyorsa antibiyotiği neden verdiğini sormak gerekiyor, çünkü bu hastalıklar viral ve antibiyotik bir işe yaramıyor. Bir de antibiyotik gerekip gerekmediğini anlamak için kan testi yaptırmak gerekiyor. Kan testi yaptırmadan antibiyotik almayı ben kesinlikle reddediyorum.
Antibiyotik aldığım dönemlerde (ameliyat sonrası) kızım sütün tadını hiç beğenmemişti ve emzirirken sorun çıkarmıştı. Umarım siz, herhangi bir sorun çıkmadan bu dönemi atlatırsınız.
Kayınvalidenin de ellerinden öperim...

Ben Kızımın Delisiyim dedi ki...

İkizannesi ve delianne çok teşekkür ederim.
Zehra'nın annesi, iyi hatırlattın unutmuşum çok komiktim ya canını okumuştum hemşirelerin, nerdeyse reddedecektim içmeyi:))

Çokbilmiş:)) mikrobik boğaz enfeksiyonu olarak koydu teşhisi, ayrıca bu bademcik olayı bende kronik gibi birşey arada bir yaşarım antibiyotiksizde kurtulamam. Kan testi vs. incelenip titiz olmak çok güzel olur ama genelde öyle yaklaşılmıyor, hele ki ateşli bir enfeksiyon, şuan iğnelerle ayakta duruyorum zaten kızımı emzirmediğim için süte geçme gibi bir sorunum yok. Çok teşekkür ederim canım.

Minişin annesi dedi ki...

Çok geçmiş olsun acil şifalar diliyorum..

büşra dedi ki...

Geçmişler olsun, anneler hep sağlıklı, güçlü olsun; bebeler ne yapar sonra?

neselihaller dedi ki...

canım çok geçmiş olsun yaaa..ne oldun sen böyle....senin kayınvalidem de benimki gibiymiş, maşallah Allah daim etsin...öpüyorum kocaman