26 Mart 2012 Pazartesi

32.Hafta: Kramplar

Ne ödemler, ne hafiften uyuşmalar, ne başka şey... Hiçbiri kramp kadar korkunç değildi, hatırladım. Öncelikle şunu söylemeliyim benim her hamileliğim aynı şekilde ilerliyor. Tüm yaşadıklarım ve hamilelik sebebiyle ortaya çıkan gariplikler bile ilk hamileliğimle aynı.

Bacağıma giren korkunç kramplarla ilk hamileliğimde de sıkıntı çekerdim. Özellikle yatakta dönerken, kalkarken, ani harekette öyle bir kramp girer ki kendine gelmek zaman alır. Bu hafta bana kendilerini yeniden hatırlattılar. Sebebi kalsiyum eksikliği oluyormuş ve bende kesin o da vardır.

Bu arada bende artık yasal izin hakkımı elde etmiş bulunuyorum ama resmi olarak çalışmadığıma göre tabi ki böyle bir şey yok. Gerekirse 37. Haftaya kadar okula devam niyetindeyim, tabi inşallah bir terslik olmazsa çünkü gücümün o kadar yetip yetmeyeceğinden emin değilim. Eğer ki her şey yolunda giderse doğumuma bir kaç gün kala tez savunmasına girme ihtimalim çok yüksek.

Nisan ayının sonunda görümcemin düğünü var yani benim doğumuma tam 3 hafta kala. O en zirve ağırlaşmış halimi düşündükçe ne bir kıyafet hevesim var, ne bir süs. Bir de sağ olsun kendisi geçenlerde kahve falı baktırmış (şahsen ne inanırım, ne de fal baktırırım) ve onun düğününden önce doğum yaptığım çıkmış falında. Oldu dedim senin falında benim ne işim var, ağzından yel alsın.

Doğum çantamı da ufaktan hazırlamaya başlasam mı, tedbirli olmak lazım tabi ama oğluma ben tezi vermeden gelme sakın desem alınır mı? Karnıma bakıp bu tarz bir konuşma yapıp yapmamakta kararsızım.

5 yorum:

#birfotoğrafbiryazı dedi ki...

bence oğlunla bi anlaşma yap kesinlikle erken gelmesin:)

Ayrıca kalsiyumunda eksikliği rol oynar ama kasların gevşemesi daha çok magnezyumla alakalı diye biliyorum ben.

Kramplar için ikisini bir arada kullanmanı tavsiye ederim..

Ben Kızımın Delisiyim dedi ki...

Ozlemcım kalsiyum magnezyum ne eksikliği ararsan var bende ki bunu hamile kalınca iyice anladım. Zaten bunları içeren bir hapım var da demir hapı bir yandan vitamin bir yandan ona sıra gelmiyor cogu zaman.

eviminnuru dedi ki...

benimde nacisane tavsiyem vitaminlerini kullan ben ikinci hamilelikte ihmal ettim sonrası daha beter oldu şimdi de toparlanmakta zorlanıyorum doğum geçeli neredeyse dört sene oldu ama benim kan değerlerim hala çok düşük 8 ler de 9 larda sürünüyorum
sevgiler

İkiz Annesi dedi ki...

Offf kramplar fenadır :( İnşallah aldığın vitaminler hafiflemesine yardımcı olur canım.
Tez konusuna gelince de hayırlısı olsun ama sen çok yorma yine de kendine dikkat et.
Sevgiler...

ÇokBilmiş dedi ki...

O spazmların tek nedeni magnezyum eksikliği. İçince geçiyor. Doktoruna sor hangi marka içebileceğini. Anında keser, bir daha da olmaz.