14 Mart 2012 Çarşamba

30.Hafta: Yorucu da Olsa Güzel

Bu hafta hamileliğimin en zor hastalığını atlattım. Burun akıntısıyla beraber aniden öksürük, boğaz ağrısı, halsizlik ve ateş belirince soluğu doktorda aldım. Hamileyken kullanılabilecek olan ateş düşürücü-ağrı kesici ilaç Minoset ve sadece ateşim çıktığında Minoset kullanarak pek dinlenemediğim halde sıkıntılı 3 günün ardından durumum epey düzeldi.

Hareketlerim zorlanmaya ve yavaşlamaya başladı. Özellikle fazla hareket edince ağrılarım artıyor ve bu da beni sıkıntıya sokuyor. Yatakta sağa sola dönerken de zorlanmaya başladım yavaş yavaş, normal şartlarda ani hareket edemeyip eylemlerimi yavaştan aldığım halde, geceleri kızımın sesini duyar duymaz yataktan büyük bir hızla fırlayıp yanına gitme refleksimi aynı enerjiyle koruyorum.
Hamilelikte en tavsiye edilen yatış pozisyonu sola yatış pozisyonudur, nitekim kızıma hamileyken de şimdi de en çok sola yattığımda rahat ediyorum. Sırtüstü yatma olayım neredeyse tamamen ortadan kalktı ve sağ tarafıma yattığımda da eskisi kadar rahat edemiyorum. İştahımı hastayken biraz kaybetmiş ve buna içten içe sevinmiş olsam da, şuan yine epey açık olan iştahımla yemeye devam ediyorum. Çok yorulduğum günlerde akşam yemeğimi iki porsiyona çıkarabiliyorum ve eğer çıkarmazsam da yemekten sonra geç saatlere doğru buzdolabını açıp bir şeyler tırtıklamaya başlıyorum.

Hamileliğin en keyifli yanlarından biri olan bebek hareketleri bazen bana keyiften çok sıkıntı veriyor. Oğlum öyle hareketler yapıyor ki, bazen tekme mi atıyor yumruk mu anlamıyorum. Sadece durması için içimden dua ettiğim zamanlar oluyor çünkü ciddi olarak rahatsız oluyorum. Bir de olur olmadık yerlerde, karnıma bakanın rahatlıkla fark edeceği şekilde oynamaya başlıyor ve bu da biraz uzun sürünce ben sağa sola kımıldayıp dursan iyi olur artık diyorum. Beni dinliyor mu peki? Hayır, aksine umruna bile takmıyor. Çıkınca da bu kadar hareketli olursa, epey çekeceğiz anlaşılan.

Yavaş yavaş kızımın odasında düzenlemeye gideceğiz bu arada. Kızımın yatağını değiştirip, odayı iki çocuğa uygun hale getirme planlarımız başladı. İlk etapta bebeği özellikle geceleri yanımda yatıracağım ama zaten odalar yan yana olduğu için her iki tarafı da kullanıp, kızımın da kendini yalnız hissetmemesi için elimden geleni yapacağım.

11 yorum:

#birfotoğrafbiryazı dedi ki...

az kalmış:)

B vitamini (folik asit)

Omega 3

demir

hamileler için çok önemli

Sakın ihmal etme emi:)

Allah yardımcın olsun

Havva dedi ki...

allah kolaylıklar versin.. Çoğu gitmiş azı kalmış...Allah yardımcınız olsun.. Kucağınıza aldığınız günleri de sağlıkla görelim

Süreyya dedi ki...

Çok geçmiş olsun, hamilelik günlerimi hatırladım birden ben de hafta hafta takip ederdim gelişmeleri :)) büyük bir merakla..sağlıkla bebeğinizi kucağınıza alırsınız umarım :))

Sitare dedi ki...

niye seni keyifle okuyamıyorum.çok mu sıkıldım nedir annelik kimliğimden.sen yazdıkça of bi doğursaydı yazık ya deyip duruyorum:)bir de sonrasını düşünüyorum.2 minnak bebiş.ama sen benden öndesin çünkü yaşın küçük.30lu yaşlardan sonra bebek derdi pek ağır geliyormuş bedene.keşke diyorum 25imde oğlumu doğurduğumda bi cesaret edip 28 gibi kızımı da doğursaymışım.şimdi rahatlığın dibine vururdum işte.
sen geleceğinin rahatına hazırlanıyorsun ve en iyisini yapıyorsun sanırım.
acil şifa ve bir an önce doğurman dileğiyle sevdecim.

Unknown dedi ki...

Kolay gelsin canım ,oda düzenlerken..
Az zaman kaldı , allah ayrdımcın olsun.Oğlumdan biliyorum ,o tekmeler soluk kesen cinsten oluyor.Bazen karnımı yarıp çıkacak sanıyordum..Sonra tekmelemeleri özledim :(

Ben Kızımın Delisiyim dedi ki...

Ozlemcım; onları da ihmal etsem ayakta duramam herhalde;) çok teşekkür ederim.

Havvacım; çok teşekkür ederim inşallah dediğin gibi görelim:)

Rüya; çok teşekkür ederim:)

Sevgıcım; duuur sıkılma bak sakın benden daha yeni başlıyorum;))) şaka maka aynen dediğin gıbı işte ben tum bu dedıklerını ince ince hesapladım plan proje dahilinde yani bu işler:) bir an önce zaman geçip doğsun da millet benim yorgunluk dert yanmalarımı dınlemekten kurtulsun haklısın yalnız 2 çocukla bu blog daha beter bir hal alabilir;) öpüyorum.

Ben Kızımın Delisiyim dedi ki...

Ilknur; çok teşekkür ederim canım haklısın kızımdan sonra çok özlemiştim ama daha unutamadan yenisi geldi;)

ÇokBilmiş dedi ki...

Çok özendim okurken :) yaşarken zor geliyor da, insan özlüyor o bebeğiyle bir olduğu günleri işte.

Ben Kızımın Delisiyim dedi ki...

Cokbilmiş; haklısın özlenmez mi hatta hamilelik biter bitmez insan özlemeye başlıyor zorluklarına rağmen bambaşka bir duygu bu. Senin de ikinci hamilelik hikâyeni bu şekilde okuruz ınsallah:)

Adsız dedi ki...

Pinterest'te harika öneriler var iki çocuklu odalar için.
Benim de hamileliğin en özlediğim kısmı karnımdaki hareketleri. Bazen işe güce dalardım da birden kendini hatırlatıverirdi oğlum :) Ahh, içim gitti şimdi...

Ben Kızımın Delisiyim dedi ki...

Görkem; evt pinteresti kesfedeli bir hafta oluyor harika şeyler var biraz vakit bulursam derinlere dalacağım;)