7 Mart 2012 Çarşamba

29.Hafta: Daha Bir Ağır

Bu hafta epey ağrım vardı ama ilginç olarak evdeyken artan, dışarı çıktığımda azalan bir ağrı bu. Artık bebekle beraber bende epey ağırlaştım ve bu konuda daha önce bir yazı okumuştum. Ağrılara yürümenin iyi geldiği söyleniyordu. Ne zamanki okula gidiyorum ağrı olmuyor ama koşturmaktan yoruluyorum, okulda merdiven çıkınca nefes nefese kalıyorum.

Evdeyken ise daha çok yoruluyorum sanki. Kızım benden bir dakika ayrılmak istemezken, bırakın yatmayı koltukta oturmama bile tahammülü yok. Hemen kaldırıp yanına oturtuyor ya da bir yerlere koşturuyor. Onunla gelişimini destekleyici oyunlar oynamaya çalışıyorum ama o oynarken nedense ben çok yoruluyorum. Dışarda olduğum zaman bu kadar pestilim çıkmıyor.

Geçenlerde artık bunalmış bir anımda, yakın bir dostuma mesaj attım. Kendimi çok sağlıksız, hantal ve hasta hissediyorum artık bana bu hamilelik çok zor geliyor, hele ki 19 aylık bir bebekle çok daha yıpratıcı dedim. Pişmanlığımdan değil tabi ki, şükrüm de sonsuz ama ara sıra böyle sıkıntılı hallere ister istemez giriyor insan.

Koşmak, spor yapmak hatta hoplayıp zıplamak istiyorum. Eski halime bir dönsem iki çocuk mesele değilmiş gibi hissediyorum. Kısaca, hamilelik bir hastalık olmasa da insanı kısıtlayan sıkıntılı bir dönem olabiliyor. Sağlık gibisi yok... Nurefşan’a hamileyken bir daha hiç eskisi gibi hafif ve aktif hissedemeyeceğim sanıp üzülürdüm tabi sonra yine eski halime döndüm. Şimdi en azından, tecrübelerimden dolayı bu dönemin geçici olduğunu biliyorum ve oğluma sağlıkla kavuşmayı diliyorum.

7 yorum:

yaruze... dedi ki...

Zaman zaman insanın böyle dönmelere girmesi çok normal.Eskiye döneceksiniz tabi ki.Allah yardımcınız olsun...

Unknown dedi ki...

Canım allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin, az zaman kaldı kavuşmanıza..Çok yorma kendini :)

Birkaselezzet blogspot.com dedi ki...

CANIM SENİ ÇOK İYİ ANLIYORUM
SONUNA DOĞRU BİRAZ ZORLANACAKSIN
:)
KENDİNİ SAKIN DİNLEME
ALLAHIN İZNİYLE BUDA GEÇECEK
:))

Ben Kızımın Delisiyim dedi ki...

Hepinize çok teşekkür ederim:)

Havva dedi ki...

Allah gücünüzü kuvvetinizi arttırsın... Sağlıkla kavuşun bebeişinize... SABIR...

Dünya kadınlar gününüz kutlu olsun :))
Sevgiler

ayak izleri-sevgi dedi ki...

az kalmış, hayırlısıyla hepsi geçecek.. yerini sevimli bir miniğin verdiği mutluluğa bırakacak..

Adsız dedi ki...

Çoğu bitti, azı kaldı :)) Asıl minik kuzu gelince neler olacak bakalım... Heyecanla bekliyorum.