22 Şubat 2012 Çarşamba

27.Hafta: Kendini Fazla Yormamalı

Bu hafta itibariyle 3. Trimester'a girmiş bulunuyorum. Son kavşak diyorum artık çünkü göz açıp kapayıncaya kadar geldik bugünlere, bundan sonrası da uzun sürmez sanmıyorum.

Bu hafta biraz ağrı yaşadım, hele ki bir akşam beni yataklara düşürecek kadar şiddetliydi. Tecrübeli olduğum için pek panik yapmıyorum ve o gün hani pek ev işi yapmayı sevmesem de iş yapasım tutmuştu. Sürekli ev işi modunda değilimdir ama olduğumda da pek durmak bilmem. Sanırım artık ev işi olayını düzen ve ciddiyete oturtmam gerek. Ara sıra bir yardımcı dahi gelse bir kadının evde yapacağı şeyler bitmez.

Artık pek iş yapamıyorum kısaca, mesela eşimin 3 tane gömleğini yeni ütülemiş oluyorum ki belime ağrı giriyor ya da o gün olduğu gibi biraz abartırsam nakavt oluyorum. Bundan böyle daha dikkatli olacağım. Pek evhamlı bir tip değilimdir ama bu ağrılardan sonra kendimi erken doğumu araştırırken buldum. Allah korusun öyle bir riskim yok çok şükür, her kontrolde her şey yolunda görünüyor ama belli olmaz elbette. Hafif bir korku düştü içime, bu tip bir şey olsa hiç hazırlıklı olmadığımı anladım. Oysa insan hamileyse her şeye hazırlıklı olmalı değil mi? Sağlıkla 40. Haftayı da buraya yazarım inşallah diye diliyorum.

Bu arada içerdeki o kadar hareketli ki, bazen dışarı fırlayacak sanıyorum hatta hiç durmayacak gibi geliyor. Yeri daralınca nasıl olacak, o zaman bana neler yapacak şimdiden meraktayım. Bir de bu sıra gülmekten, öksürmekten ve hapşırmaktan nefret ediyorum. Bu özellikle ikinci hamileliklerde daha sık yaşanan bir durummuş, ne mi? O kadar detaylı açıklayamayacağım burada ama bunu yaşayan anne adaylarının beni anladığına eminim. Anlayan varsa anladım desin;)

6 yorum:

julyasia dedi ki...

anladım :)
ben son aylarda ayakta bile dursam aynı kötü sonla karşılaşıyordum :))

ama hamileliği özledim ben yaaa. keşke imkanımız olsa da bolca doğursak :)

büşra dedi ki...

anladım :)) sonrasında devam etmez inşallah, hamilelikler ve normal doğumlar kalıcı hale getirebiliyor bu durumu.

ayak izleri-sevgi dedi ki...

e bişiy kalmamış allahım izniyle sağlıkla geçsin inşallah son 13 hafta.. ve işlerine takılma desem olmaz, için rahat etmez biliyorum ama sen yine rolantiyede olmaya çalış..
bu arada anladım :)

Ben Kızımın Delisiyim dedi ki...

Demek bu durum tum anneler arasında anlaşılır bir durum:) Yalnız olmadığını bilmek güzel

Adsız dedi ki...

Bende şu an 27 haftalık hamileyim ve dün tam 2 yaşını doldurmuş bir kızım var:)
Özellikle şu bebek hareketlerini hissetmek bir de bu aylarda... Bence tarifsiz bir şey. Dediğin gibi yeri daralınca neler olur bilinmez.
İkinci hamilelikte gerçekten bende daha çok hapşurup duruyorum. Bebeğim daha hareketli, muhtemeldir ki minik kızımın peşinden koşmaktan dolayı daha yorgun olabiliyorum vs. vs. bıraksan bir sayfa yazarım! :)

Ben Kızımın Delisiyim dedi ki...

Merhaba aılebiz:) ne güzel böyle ortak noktalarımın olduğu bırılerıyle tanısmak memnun oldum gerçekten, bizim anlatacaklarımız bitmez tabi;)