13 Eylül 2011 Salı

Çift Çizgi

Bazı insanlar vardır ki ben onlara aslında hayranımdır, bir şeyi içlerinde tutar tutar hiç kimseciklere söylemezler. Yani o şeyi söylememek için karar verdilerse o şey söylenmez.
Ama yok işte bende yok bu. Yani bir şey varsa illa söylemem lazım, çatlarım içimde büyür büyür patlarım yani. Bu bir kırgınlık olabilir, yeni bir haber olabilir vs. ama bahsettiğim şey tabi ki sır değil.
Nurefşan’a hamile olduğumu öğrendiğimde de dedim ki, birkaç hafta geçsin şöyle doktor kontrollerine gidelim öyle haber veririz herkese ama nerde. Tabi ki öğrenir öğrenmez dayanamayıp herkese duyurmuştum daha doğrusu ailede bir kişiye söylemek herkese söylemek anlamına geldiği için herkes duymuştu.
Şimdi yine aynı şeyi yaşıyorum. Gördüm işte çift çizgi, galiba hamileyim. Doktora gitmek için biraz daha beklememiz gerekiyor. Aralarında yaş farkı az olan kardeşlerin olması da hayalimdi. Yani bu durumdan dolayı şok geçirmedim, inşallah sağlıklı sıhhatli bir bebeğim olur ve benim için bundan büyük bir hediye olamaz.
Kızıma bakıp hani çoğunluğun söylediği gibi, ah yavruuuuum vah yavruuuuuum deyip hiç de acımadım. Ay ben sana haksızlık ediyorum deyip oturup da ağlamadım. Sevindim ve onun bir kardeşi olacağı için hatta bu kadar yakın yaşta olacağı için ne kadar şanslı olduğunu düşündüm. Bence acınacak değil imrenilecek bir hali var böyle bebeklerin.
Benim kardeşimle aramda neredeyse 4 yaş var ama ben çok daha yakın yaşta olmayı isterdim hatta bir sürü kardeşim de olsun isterdim. Kısaca bu durum acınılası bir durum asla değil.
Sevgi bölünecekmiş, büyüğe çok haksızlık olacakmış. Eğer gerçekten öyleyse ikinci çocukların hep dünyaya bir haksızlıkla doğduğunun farkında mı peki bunu söyleyenler. Çünkü onların doğuştan kardeşi var hem de henüz ağlamaktan başka bir şey yapamayan bir bebek bile değil, gayet aktif ortalıkta dört dönen bir yaratık:)
Bakımı zor demesin kimse bana, insanlar geçmişte ne şartlar altında çocuk bakıyormuş. Bence bu zamanda, iki küçük çocuğun bakımı o kadar da zor olamaz. Tabi ki daha fazla emek, daha fazla zaman ama annelik bu değil midir zaten, anne olma hissi buna milyon kez değmez mi?
Eğitimdir bence en önemlisi ve o eğitimi verebileceğine inandıktan sonra da bütün geri kalanlar teferruattır, boş ve anlamsızdır. Bu kadar da iddialıyım.
Ayrıca ilk öğrendiğimde ilkindeki heyecanı yaşamadım, gayet normal geldi diyenler gibi değilim. Çok heyecanlandım ilkinden en ufak bir farkı yoktu. Hala heyecanlıyım ve duygularım sanki dur bu ikinci bak başka olacak gibi değil, her şey aynı bende yok bir fark.
Şuan daha çok yeni, inşallah hayırlısı olur. Bana çok dua edin lütfen dostlarım, sağlıklı olması ve bu yazılarımın devamının gelmesi için.

19 yorum:

Şerife dedi ki...

bende aynı senin gibiyim hamile olduğumu daha ilk aydan herkes duydu sonrada blog :) şimdiden hayırlı olsun sağlıkla kavuşursunuz inşallah

julyasia dedi ki...

aaaaa ben senin yerine şok oldum :) bebişin hayırlı olsun. . umarım sağlıklı, vatanına milletine hayırlı bir evladın olur.

büşra dedi ki...

hayırlı olsun,sağlıkla kucağına al bebişini.Çok sevindim

Adsız dedi ki...

kesinleşti demek :) ne güzel. kırkımız karışacak gerçekten desene:) ben de senin gibiyim, hemen bloguma yazdım, herkese de söylüyorum. Aslında uyuz yorum yapma ihtimali olan kişilere söylemeyeceksin. Geçen gün eski komşumuz bana biz seni peş peşe doğur diye mi okuttun diyerek çıkıştı mesela.Ne dersin!

Eymen'im dedi ki...

Canım çok sevindim. Hayırlı olsun. İnşallah saglikla kavuşursun bebeğine. Bence de yas farkı az olmalı. Sıkıntısı olduğu kadar güzellikleri de çok. Umarım rahat geçirirsin . Gercekten imrendim. Rabbim tüm isteyenlere nasip etsin. Sevgiler...

Ben Kızımın Delisiyim dedi ki...

Hepinize çok teşekkür ederim arkadaşlar:) ummuseyaf:) kırkımız inşallah karışır canım.

neslinameblog.blogspot.com dedi ki...

Hayirli olsun...

Ülkü dedi ki...

Ahaaa daha dün demiştim sana di mi :))) hayırlısıyla sağlıklı bir şekilde gelsin bakalım kuzu :)) olmayanlarada nasip etsin rabbim.Amin.

Adsız dedi ki...

şerifeden sonra ikincibebk haberi çok sevindim allah sağlıklı hayırlı evlat versin inşallah.tebrik ederim...

ÇokBilmiş dedi ki...

Yaaaa, kıskanıyorum ama feci halde bu ikinci bebek haberlerini okuyunca. Kızımın da dediği gibi "Ya anne ya, offf" :)
Çok çok tebik ediyorum. Daha güzel bir haber olamazdı...

Ben Kızımın Delisiyim dedi ki...

Çok teşekkür ederim arkadaşlarım:) Çokbilmiş o zaman senden de bekliyoruz bi haber:))

Unknown dedi ki...

çok çok tebrik ederim ben bile heyecan yaptım sen niye yapmayacaksın:))allah eline aldığın günü gösterir inşallah

Bap dedi ki...

Çok tebrik ederim, sessiz takipteydim ama bu habere kayıtsız kalamadım.

Ben Kızımın Delisiyim dedi ki...

Sezobigo ve Bap çok teşekkür ederim. Ayrıca sesinizi duymak için hamile kalmam gerekmesin;)))

Adsız dedi ki...

Ben de tesadüfen şimdi gördüm bu yazıyı, çok sevindim adınıza.. bu aralar zaten sürekli ikinci çocuk haberleri okuyorum bloglarda..yakın bir arkadaşım da hamile kaldı..çok sevdiğim hamilelik dönemini özleyip özenmiyor değilim, ama du bakalım biraz daha zaman var ben acele etmiyeyim:)
sizinse umarım hem hamileliğiniz hem de doğumdan sonraki 2 çocuklu günleriniz rahat ve sağlıklı geçer..
sevgiler..
annebuyurken.blogspot.com

Ben Kızımın Delisiyim dedi ki...

Çok teşekkür ederim:)

Sitare dedi ki...

ben daha yeni okuyor ve öğreniyorum.yuh bana.ay sevde bu çok güzel bir haber.inan ki ben bile ah kızımın bir kız kardeşi olsaydı diye üzülüyorum.3. çocuk benim için sadece bir hayal ancak yaşları yakın iki kardeş gibisi yoktur herhalde.doğru bacım gönül ferahlığıyla.maşallah diyelim sonu da başı gibi güzel olsun.

Ben Kızımın Delisiyim dedi ki...

Sevgicim teşekkür ederim:)

Adsız dedi ki...

Bende güyaa ilk kızımda hemen söyledim bunda bekleyeyim dedim ama ne mümkün... Yine de kızıma nazaran daha geç duyuldu diyebilirim. Ama bunun ne faydası var ki bilmem?!

İkinci gebelik dersen; bence ilkinden farksız çok heyecan verici, "hepsinin yeri apayrı" denecek bir durum. Bir de nasip oldu bu yıl hacca gittik ve gitmeden önce hamile olduğumu öğrenmek, iki çocuğumuzla beraber hacca gidebilmek de apayarı bir mutluluktu...

Yakın yaş aralığı ise bence çok daha ideal... Allah hayırla kucağımıza almayı nasip etsin...