22 Eylül 2011 Perşembe

5.Hafta: Kilo mu Alıyorum?

Bu sıralar oldukça yoğun bir tempodayım. Bir yandan okula gidip geliyorum, kızımı kayınvalideme bırakıp gitmenin hüznünü yaşıyorum ve bir yandan deli gibi uykusuzluk çekiyorum.
O kadar uykum oluyor ki, okulda bile boşluk bulunca hemen dinlenme odasına geçip biraz kestiriyorum. Zaten kestirebildiğim tek yer orası oluyor çünkü kızımla beraberken kestirmem mümkün olmuyor.
Hamileyim ben diye kısıtlamıyorum pek hareketlerimi zaten kısıtlayamam da, kızımı hiç çekinmeden kucağıma alıyorum, hopluyoruz, zıplıyoruz, oynuyoruz. Yalnız eğer 3 saat geçmiş ve ben bir şey yememişsem hemen halsizleşiyorum, başım dönüyor, kan şekerim düşüyor. Bu yüzden 3 saatte bir yemek yeme halindeyim ama öyle az az sık sık kuralını da uygulayamıyorum çünkü sık sık epey acıkıyorum.
Kızımda 22 kilo almıştım ve 1 yıl sonunda hepsini vermiştim ama bu defa bu kadar kilo almamaya kararlıydım. Oysa şimdiden sanki giydiğim kıyafetlerde hafif bir daralma söz konusu. Ne oluyor bana, yok daha neler, bu kadar da çabuk kilo alınmaz ki diye söyleniyorum kendime. Ama tabi en gerçek sonucu tartı veriyor. Geçen hafta 56.5 gösteren tartım bu hafta 57.5 gösteriyor. Bunun nedeni biraz da tatlıya aşırı düşmüş olmam ama hemen toparlamalıyım kendimi.
Ağlamak istiyorum… Vermek için çırpındığım kilolar geri geliyor hem de hızla. Acıkıyorum ama çok acıkıyorum, meyve ya da salata yesem yetmiyor yemek hayali kuruyorum hep. İlk 3 ayda bile böyle kilo alırsam ne yapacağım ben devamında. Hayatıma hamilelik kavramı hiç girmediği zamanlarda yemek yemeyi bile unuturdum ben oysa, acıkmak nedir bilmezdim. Çoğunlukla acıktığım için değil de yemek yemem gerektiği için yerdim.
Şimdi daha dikkatli yiyip, düzenli beslenme vakti. Sanki bunlar hiç yaşanmamış ve ben hep 57.5 kiloymuşum gibi başlayıp, bundan böyle kontrollü devam ediyorum.

9 yorum:

Adsız dedi ki...

tebrık ederım demek hamılesın canım.bende ıkıncıyı senın gıbı hemen dusunuyorum.yasları yakın olsun ve kardessız kalmasın dıye ama esım ıstemıyor :(

Ben Kızımın Delisiyim dedi ki...

Teşekkür ederim canım inşallah darısı senin başına..

gunlukcugum dedi ki...

BEN IKI HAMILELIGIMDEDE BILK 3 AYDA KILO DAHA COK ALDIM SONLARDA IDEAL ALMISTIM,BELKI SENINDE OLE OLUR..SAGLIKLA SIHHATLE KUCAGINA ALIRSIN INSALLAH...

yaruze... dedi ki...

Senin bebişte sürpriz yumurtalardan sanırım.İlkiyle arası bu kadar az olunca genelde davetsiz misafir oluyorlar.
Allah sağlıkla tamamına erdirsin.

neslinameblog.blogspot.com dedi ki...

Bende düsünüyorum ikinciyi insallah bakalim Allah ne zaman nasip ettiyse yada ederse... bide kilo verme sorunu var tabi bakalim napcaz...

Ben Kızımın Delisiyim dedi ki...

Rana Eslem, bende ilk hamileliğimde en çok ilk 3 ayda kilo aldım bu konuda benziyoruz sanırım bu da öyle olacak:(
Yaruze, kafam çok karışıktı beni affettiğin için teşekkür ederim;)
Nesliname, İnşallah sana da nasip olur canım.

Şerife dedi ki...

aynı dertler bende de var 2 haftada bir kilo almışım ve önümde bir sürü hafta var ben kilo almak istemiyorum umarım doğum sonrası 2 çocukla beraber ikimizde veririz :)

Ben Kızımın Delisiyim dedi ki...

Gerçi haklısın canım biz iki çocukla istemesekte veririz:))

Unknown dedi ki...

Bu enerjiye acıkman normal bir de bebişin etkisi de var..Ne güzel hoplayıp zıplamanız ...
İnşallah kilolar canını sıkmadan artar ,hepsini bebek alır hatta :))