12 Ekim 2011 Çarşamba

8.Hafta: Kalpler Hep Atsın

Bu haftanın en büyük heyecanıydı kalp atışlarını duyabilmek. İnsan da hep bir endişe oluyor kalp atışlarını duyana kadar. Hele ki benim gibi fazla didikleyince, önce bir acaba dış gebelik olur mu vesvesesi, ardından boş gebelik olmasın vesvesesi. Gerçi bunlar hiç bitmez, bebek sağlıkla doğana kadar anne hep içinde acabalarla yaşar.
Ben yine de iyimser gruptanım, aklıma bir iki takıldı ama kendimi çok da fazla dinlemedim. Pozitif düşüncenin gücüne inanıyorum ve hep olumlu olarak düşündüm. Çok şükür ki bebeğimin kalp atışlarını ailece duyduk. Evet Nurefşan hanımda duydu, hoş gerçi o sırada bu doktor acaba annemin karnına ne yapıyor öyle diye ultrason olayını incelemekle meşguldü.
Kalp atışlarını duymak insanı rahatlatıyor ama elbette ki yetmiyor. Hele ki son zamanlarda yakın akrabalarımdan iki olumsuz hamilelik haberi almış biri olarak pek de rahat olmam mümkün değil. Yine de bir şeyin hayırlısı neyse o olur inancındayım. Olumsuz görünen de bile bizim bilemediğimiz çok olumlu şeyler vardır kim bilir.
Uykum var demiş miydim bu arada? Uykum var ama deli gibi uykum var, başımı kaldıramayacak kadar güçsüz hissediyorum bazen ve tabi ki bulantılar aynen devam ediyor.
Bulantılar demişken, bulantının ilacını yemekte bulan ben sürekli bir tüketim hatta tıkınma halindeyim. Doktorumun tartısına göre 10 günde 1 kiloyu almışım bile. Bu durumu takıntı haline getirmemeye kararlıyım. Bir sürü bir sürü kilolar alabilirim kabullendim bunu ama iki çocukla o kiloları ilkinden daha da kolay verebileceğime inanıyorum.
Sağlıklı olalım da tek derdim kilo olsun. Bu arada hamile kıyafeti sezonunu erken açarım en fazla. Gerçi hamile kıyafetlerinden nefret de ederim bir yandan, o zevksiz modellerin arasında kaybolup zevksizin zevklisini bulma çabalarım dün gibi aklımda. Neyse bu konulara zamanı gelince derinlemesine girerim. Şimdi ben bir uyusam…


5 yorum:

Adsız dedi ki...

Ya bırakıp gittin bizi. Sayfaya geri gel. SIk sık uğruyorum buraya ve bakıyorum neler yazdın neler yapıyorsun diye. Minik kalp hoşgeldin demek istiyorum. Gerçekten o canlı yaşıyor gibi gelmişti bana Noyan'ı ilk duyduğumda. Sağlıkla gider bu 8 ayın inşallah :) Kİloları da boşver zaten verdin Nurefşan ile.. yine verirsin. BU arda LC Waikiki ye çok güzel hamile kıyafetleri gelmiş :) Optum kocaman. Müge

reny... dedi ki...

Bu sabah seni düşündüm, nasıl oldu acaba arkadaşım diye... benim 8. ve 11. hafta arası mide bulantılarım tavan yapmıştı. Sonrasında rahatlamıştım. İyi ol da gerisi önemli değil, kilo dediğin verilir, çok öpüyorum.

Ben Kızımın Delisiyim dedi ki...

Mügem, sorma bir yoğunum ki bende öpüyorum.
Renancım, çok teşekkür ederim öptüm.

Unknown dedi ki...

hafta hafta okurken bende heyecanlandım...İkinci bebeği bende çok istiyorum ama bu yıl imkansız yapmamız...Senin ki sağlıkla doğar inşallah...

Ben Kızımın Delisiyim dedi ki...

Çok teşekkür ederim canım inşallah senden de gönlüne göre bir zamanda alırız güzel haberleri.