6 Ekim 2011 Perşembe

7.Hafta: Bulantılar

Bu haftaya dair hatırlayacağım ve beni benden alan tek şey bulantılar olacak sanırım. Kendimi bu kadar kötü ve çaresiz hissetmemiştim hiç. Çaresiz diyorum evet çünkü benden her sabah kahvaltı bekleyen bir minik kızla farklı hissedemedim kendimi.
Onca sıkıntıyla kahvaltısını ettirmek için çabaladım ki eşimde işten fırsat buldukça bana destek olmak için elinden geleni yaptı. O da olmasa ne yapardım bilmiyorum çünkü bu halde bile bazen oturup ağlayacak kadar bozuldu sinirlerim.
Eski kayıtlarıma baktım ve Nurefşan’a hamileyken ki bulantılarımın 8 haftayı tamamladıktan sonra başladığını gördüm. Üstelik o zaman sabah bir simit yerdim ve her şey biterdi. Oysa şimdi hem çok erken başladı hem de aç kaldığım sürece midem bulanıyor. Yemek için uzun süreli aralıklar veremez oldum.
Yorgunluktan bahsetmiyorum bile çünkü bulantılardan onu düşünmeye fırsat kalmıyor. Aslında bana günün 15 saatini yatakta geçirme fırsatı verseler kesinlikle hayır demem. Uyuyunca, sıkıntılar gidiyor ve kendimi daha iyi hissediyorum. Elbette ki bu imkansız.
Bir de beynimin yorulduğunu hissediyorum, tez olayına kendimi fazla kaptırdım. Kaptırmamaktan başka da çarem yok ama bir şey üzerinde düşünüp 2 saat o konuya çalışınca beynimden dumanlar çıktığını hissediyorum. Bir şeyler kopuyor bağlayamıyorum ama bağlamak zorunda oluyorum çünkü çıkar yol yok. Derken o zorunlulukla iyice dumanlanıyorum ve bu böyle sürüp gidiyor.
Sonunda pestilim çıkmış olarak okuldan eve gittiğim günlerde yüksek enerjili ve üzerime atlayan bir şirineyle karşılaşıyorum. Tabi o anda bütün yorgunluğumu bir kenara bırakıp içimdeki süper sınırsız güç olan annelik gücünü çıkarıyorum ve başlıyoruz oynamaya.

6 yorum:

Şerife dedi ki...

doktoruma 7. hafta aynı sıkıntılarımı anlattığımda sabret demişti ve deli olmuş beni anlamadığını düşünmüştüm şuan 11. haftadayım ve sabrım meyve verdi günlük olan kusma ve bulantılarım 4-5 günü çıktı eminim sende en kısa zamanda atlatacaksındır.

Nil dedi ki...

bENİM ARKADAŞIM İLK GEBELİĞİNDE HİÇ BULANTI YAŞAMAMASINA RAĞMEN İKİNCİ GEBELİĞİNDE BULANTILARDAN FENA HALDE ETKİLENDİ. HİÇ BİR GEBELİK BİRBİRİNİ TUTMUYOR SANIRIM. ALLAH YARDIMCIN OLSUN.

Unknown dedi ki...

evet ilk çocukta bulantı olsada sorun olmayabiliyordu ki bnede 4,5 ay eve bir domates ,peynire bile tahammülüm yoktu yemek istemiyordum ama şimdi sen kızını bende haile kalırsam oğlumu düşünmem gerekecek(ne zamndan b eri düşünüyorum bende:))
ki senin şuan başında malesef.keşke uzun sürmese senin gündeminden bu sorun çıksa.tez olayında kolaylıklar dilerim umarım başarılı olursun:)

Adsız dedi ki...

şu anda seni o kadar iyi anlıyorum ki. Yesen bir türlü miden bulanır, aç kalksan daha beter. Ben oğlumda yaşamamıştım hiç, bu sefer neye uğradığımı şaşırdım. Allah yardımcın olsun.

İkiz Annesi dedi ki...

O şirineler iyi ki varlar yoksa hayatın yorgunluğu nasıl gidecekti omuzlarımızdan:)

Ben Kızımın Delisiyim dedi ki...

Hepinize çok teşekkür ederim:)