27 Kasım 2012 Salı

Uyumam, Uyuma, Uyumasınlar

Vakti zamanında kızım diş çıkarırmış, hasta olurmuş uyumazmış ben bunları dert edermişim. Mesela gece 3 saat uyumamış da sonra uyumuş diye söylenirmişim. Ekstrem şartlar olmadığı sürece de gecede 1-2 kez uyanıp uyuyan bir bebekmiş aslında da ben hiç uyanmasın istermişim. Kısaca, şimdiki bana göre o zamanki ben masal gibi bir şeymişim.

Benim oğlum var ya benim oğlum… Uyumadan yaşayan bebekler sınıfında ilk 3’e oynar, bu kadar da iddialıyım. 7 Aylık bir çocuk gündüz toplam da 2 ya da 3 kez 15-20 dakika uyuyarak günü geçirir mi? Hadi onu geçtim gece boyu saat başı uyanıp, emzirmezsem dünyayı yıkıp sürekli emerek uyur mu? Ben oğlumda hiçbir yöntem vs. geliştiremedim ne yazık ki. Aylardır 2 saat aralıksız uyuduğunu bilmiyorum, araba yolculuğu ve hareket halinde pusetle dışarda gezmek dışında.
Yine bir zamanlar asla yapmam dediğim pek çok yöntemi denediğim halde böyle bu çocuk. Uyumuyor mu aman yeter ki uyusun deyip koydum ayağıma yastığı sallar sallamaz kopardı kıyameti. Hadi çok uzun kullanmaz ama biz yine de alalım bir salıncak belki uyur deyip kıydık paraya onda da bastı çığlığı. Ağzına emziği ben taktım, o attı, ben taktım, o attı ve sonunda tuttu ama onu da uyuma aracı olarak asla kullanmadı. Park yatağı sallaya sallaya haşatını çıkardım onunla da uyumadı. Kucak desen o her daim kullanıma hazır, genel olarak başarısız bir yöntem. Olmadı, hiçbiri işe yaramadı.

O uyumuyor, ben uyumuyorum ve biz uzun süredir böyle yaşıyoruz. Neyse ki sayesinde, uyusun da büyüsün ninnisiyle hayatımıza bir motto olarak yerleşen tıp dünyasının onayından geçmiş uyuma ve büyüme arasındaki doğru orantıyı çürüttük. Uyumadan büyüdü maşallah, erken doğdu yaşıtlarına yetişti, boyda da fark attı (okur okumaz bir maşallah deyin lütfen) :)

Aslında bize ne salıncak, ne sallanan yatak, ne puset lazım, bize lazım olan bir araba simülasyonu.  Böyle portatif, içine çocuğu koyunca sanki arabada gidiyormuş hissi veren basit bir şey. Hazır aklıma gelmişken Elektronik Mühendisi olacak kardeşimden isteyim ben bunu. O bulup yapana kadar benim oğlan büyür ama benim durumumdaki annelere bir hayrı dokunur.

Ben bir uyutma yöntemi bulamadım. Son olarak gece emzirmesini kıyametleri koparacağını, yeri göğü inleteceğini, gecelerimizi kabusa çevireceğini bildiğim halde kesmeyi deneyeceğim. Buna da tüm varlığımla hazır olmam lazım, yıpratıcı olacak. Başka bir önerisi olan varsa hemen alabilirim.

8 yorum:

Adsız dedi ki...

valla Sevde, dua et ki senin oğlan en azından arabada, pusette uyuyormuş.Benimki asla onu da yapmazdı. Biz "ohh, oşimdi bebek arabası tıngırdadıkça uyur" diye düşündükçe, o bizi haksız çıkardı. Arabada uyur yaa, bizim bile otobüslerde filan hemen uykumuz geliyor derken, asla uyumazdı. Evden üstümü giyinip dışrı çıktığım 5 dakika içinde ağlar, arabaya bindiğimde yine emzirmeye devam ederdim. Bir kere özel derse onu götürdüm, emzirerek ders verdim, bir dahaki hafta gelme dediler bana:) Yani demem o ki: "beterin beteri var, haline şükret dostum" :)

Dilek dedi ki...

yok maalesef bir yöntem, bence çocuklar gün içinde eenerjilerini ne kadar atabiliyor, ne kadar yoruluyorsa gece o kadar uyuyor. henüz ben de 20 aylık olan kızımın gece 12 den önce yatmasını sağlayabilmiş değilim bu arada..
sevgiler.

Adsız dedi ki...

Sürekli olunca, araba simülasyonuda işe yaramaz bence! :)

Adsız dedi ki...

Uyumayan çocuk uyumuyor, yemeyen çocuk da yemiyor arkadaşım! Ne yaparsan yap... Bunu böyle kabul edelim, hiç kendimizi paralamayalım boşuna:)))

Ben Kızımın Delisiyim dedi ki...

Sonuc olarak hepiniz bir yöntem yok bosuna yorma kendini demissiniz:) Hatta ailebiz bir adim oteye gidip kardesini de yorma bosuna demek istemis:))

maviye iz süren dedi ki...

Tracy hogg un yatır kaldır metodunu denedin mi?işe yarayabilir,kolaylıklar dilerim...

Kurdeleli Kedi dedi ki...

Blogunuzu yeni gördüm ve sizi takibe aldım :) benim de oğlum 9 aylık, araba bizde de aynı etkiyi gösteriyor.. Bizim çok şükür gündüz uykuları düzenli ve uzun ama gece geç yatıyor, bazen çok sık uyanıyor ve emmeden uyumuyor.. Her çocuğun yemesi uyuması kendine has gerçekten, ben de ne yöntemler denedim ama olmayınca olmuyor.. Allah bizlere kolaylıklar versin..

Ben Kızımın Delisiyim dedi ki...

Rumeysa teşekkür ederim:)