29 Ağustos 2011 Pazartesi

Mekan Önemli

Eskiye oranla uzun aralarla yazabildim son zamanlarda. Ağustos’un başında taşındık ve bu hengamede interneti bağlatma fırsatını yeni bulabildik.
İnsanın yaşadığı ortamın, evin, odanın, caddenin, sokağın vs. huzuru üzerindeki etkisi çok büyük. Bir kere sevemediysen oturduğun yeri bir daha zorlamanın anlamı yok çünkü sevilmiyor. Sonra içinde hep böyle bir sıkıntı varmış gibi, böyle güneşli günlerde bile pusluymuş gibi bir duygu oluşuyor insanda.
Sevememiştim işte bende eski evimi. Taşınırken seveceğimi düşünerek, beğenerek taşınmıştım ama içine girmeden anlaşılmıyor. Bir de çevrenin ne kadar önemli bir faktör olduğunu hatırlıyor insan, hele ki çocukluysa bu eskiye oranla çok daha büyük önem taşıyor.
Şimdi düşününce en büyük faktörün kızım olduğunu fark ediyorum. Onun büyüyüşü, dışarı çıkıp gezme ihtiyacı duyuşumuzla bende de evin içinde ayrı, dışında ayrı delirmeler başladı. Yakınlarımızda çıkılıp gidilecek bir park bile yoktu, var olanın da ortamı müsait değildi, babayla çıkıp bir yerlere gitmekte hep uyku saatine denk gelip keyiften çok eziyete dönüşüyordu.
Aslında tüm bunlardan ziyade aradığım biraz da nezih bir ortamdı ve onu bulabileceğim güzel bir siteye dikmiştim gözümü. Her şey hayalle başlarmış ama taşınma isteğimin ciddi bir dille ağzımdan çıkışıyla kendimi yeni evimde buluşum arasında sadece 10 gün var.
Şimdi gerçekten çok mutluyum, içim gerçekten huzurlu. Evim çok daha sıcak geliyor gözüme, her şey gönlüme göre çok şükür. Şimdi eski evimde hiç özenmezken, her parçasına özeniyorum, dekorasyonunu önemsiyorum, zevkle döşüyorum.
Mekan önemli. İnsan yaşadığı yeri sevmeli önce, yaşadığı yerde sıcacık hissedebilmeli. Huzurun başlangıç noktası budur bence… Bende böyle.

2 yorum:

Unknown dedi ki...

bende taşınalı tam bir ay oldu malesef taşındığım yer istediğim değil ama ev güzel site içi .parkı var hergün dışarda sosyelleşen bir oğlum var seviniyorum ama ne zamn ki kendi ihtiyaçlarım aklıma geliyor ve site dışına çıkmam gerekiyor işye o zamn gerçekle yüzleşiyorum mekanın önemi büyük ama ikisini bir arada ben tutturamadım şimdilik oğlum için iyi olduğunu düşünüp günü geçiyorum:)

Unknown dedi ki...

yeni evin hayırlı olsun , inşallah içine siner ve keyifle oturusun ...
Çocuktan sonra hayat hep onun mutluluğu ve huzuru üzerine kuruluyor ...
Bayramın kutlu olsun, bayram şekeri tadın da günler geçirirsin inşallah..iyi bayramlar