5 Ağustos 2011 Cuma

İnandığın hayal kandığın rüya olmasın

Hayali olmayan bir insan var mıdır? Sanmıyorum ki olsun. Kendine bile söylemediği hayalleri de olsa vardır ama mutlaka vardır.
İnsanın hep bir umudu vardır ve umut da hayallerde saklıdır. Bu benim inancım, yarına dair hayaller olmazsa umut da olmaz ama hayaller insanın bugününü ipotek altına alıyorsa eğer, işte orada bir sorun vardır.
Hayalin de bir mantığı vardır bence. Gerçekleşebilirliği olmalıdır ama elbette ki imkansız diye bir şey yoktur. Lakin mantık çerçevesini fazla zorlarsa insan rüyaya düşer ve her rüya gibi o da biter.
Fazlaca pembe değildir hayat ama fazlaca siyah da değildir. Pembenin güzelliğine kapılıp görmezden gelirsen siyahları güzel bir rüyadan uyanma hüznünü yaşamak kaçınılmazdır.
Bana hayatı fazlasıyla pembe yaşıyormuş gibi olanlar da, fazlasıyla karanlık ve gün yüzü yokmuş gibi davrananlarda eşit geliyor. İkisininki de bir rüya ve ne yazık ki kendileri farkında olmasa da, herkes rüyada olduklarını bilir çünkü uyuduklarını görür.
Uyanık olmalı yaşamak, tutunulabilir olmalı hayaller, umutla bakmalı yarına ama hep bugünde kalmalı yarınların rüyasında değil…

1 yorum:

Asahhara dedi ki...

Umudumuzu asla kaybetmememiz dileğimle...