11 Temmuz 2011 Pazartesi

İlk Doğum Günü'nde Sınandım

Karadeniz sahil kesiminde bol bol gezerek, denizin, güneşin ve doğanın keyfini sürerek tadı damağımızda kalan mükemmel bir tatilin ardından kızımın doğum gününde çıktık dönüş yoluna. Doğum gününü 1 hafta sonra kutlamaya karar vermiştik çoktan ama o gün bizim için elbette çok özeldi.
Akşamüzeri eve geldik ve ben seninle hayata yeniden doğdum kızım diyerek bir yazı yazmanın planlarını kuruyordum. Yoldan geldiğimiz için önce kızımı banyo yaptırmak istedim ve ne olduysa o zaman oldu. Banyo sonrası eşimin beni panik yapmadan yanımıza gel diye çağırışıyla kalbimin hızla atışı ve benim çoktan panik yapışım aynı ana denk geldi. Kızımın kulağına yakın bir yere kene yapışmıştı ve eşim tam emin olamadığı için bir de bana gösteriyordu.
Saniyeler içinde nasıl dışarı çıkıp, nasıl hastanenin yolunu tuttuğumuzu hatırlamıyorum bile. Sadece yolda kızımdaki keneye bakarak ağladığımı ve buna hala inanamadığımı hatırlıyorum. Oysa kızım hiçbir şey yokmuş gibi kucağımda keyifle hatta gülerek duruyordu ve bu beni daha da kahrediyordu. Hastanede acil doktoru anında müdahale için geldi ve önce kızımdaki kene olarak düşündüğümüz şeyi inceledi.
Doktorun gözlerine bakıp gözyaşları içinde kene mi gerçekten diye sorarken, içimden hayır kene değil demesi için ne kadar yalvardım anlatamam. Ama keneydi işte ve hemen gerektiği şekilde alındı. Sonrasında kızımdan bir kan tahlili alınıp 1 hafta boyunca gözlem altında tutmamız ve bu süreçte kenenin inceleneceği belirtildi. Ateşi, kusması vs. olursa hemen hastaneye başvuracaktık.
Ben nasıl anlatayım ki yaşadıklarımı, ne kadar dayanılmaz bir duygu, kabustan beter bir şey. Kızımı kaybetme duygusu… Bunu cümlelere sığdıramam ben asla. Bunu dile getiremem, bunu tarif edemem.
Doğum günüydü o gün kızımın, onun doğduğu gün yaşadığım heyecanlar bir bir geçerken aklımdan herşey bir anda silinmişti sanki. Herşey buz tutmuştu benim için. Sadece ona bir şey olursa ben yaşayamam dediğimi hatırlıyorum. Anı dondurduğumu ve beynimin ötesini düşünmekten köşe bucak kaçtığını hatırlıyorum.
Kızım şuana kadar iyi, çok şükür ki iyi. Şimdi benim için onun aldığı her sağlıklı nefese şükretmekten gerisi yalan. Şimdi onunla beraber sağlıkla geçirdiğim her günden daha kıymetli bir şey olamaz. O benim en değerli varlığım, o benim canım, o ben olmuş benden öte olmuş bende. Onun nefesiyle geçirdiğim 1 yılda hissettiğim duyguları hiçbir zaman hissetmedim ben, hiçbir şeyle hissedemem biliyorum da.
Şimdi gözümde ne hayalini kurduğum doğum günü pastası, ne giyeceği kıyafet, ne çekileceği fotoğraflar var. Aylar öncesinden planlamaya başladığım doğum gününü artık kutlayasım bile yok. Bütün hevesim kaçtı, yüklediğim bütün anlamını yitirdi benim için bu seramoniler.
O’nun nefesinden öte bişey yok… Tek gerçek bu!

11 yorum:

İkiz Annesi dedi ki...

Canım çok üzüldüm çok büyük geçmiş olsun.Aynısını geçen sene Melisa'da yaşadım şu an neler hissettiğini o kadar iyi anlıyorum ki.Allahtan görünür bir yerindeydi ve ben tam olarak yapışmadan önce fark etmişim ben de senin gibi ne olduğunu anlamamış peçete içerisinde saklamıştım ve hastanenin yolunu tutmuştum garip olanı balkonda otururken kenenin nasıl olupta geldiğiydi.
Neyse çok şükür biz sorunsuz olarak atlattık.Şimdi tüm dualarım seninle inşallah kan testleri de tertemiz çıkacak gönlünü ferah tutmaya çalış.
Çok haklısın aslında evlatlarımızın sağlıkla nefes aldıkları her gün bizim için onların doğum günü en önemli olan bu.
Tekrar çok çok geçmiş olsun canım benim.

ÇokBilmiş dedi ki...

Sayende ben de nazara inanmaya başlayacağım sonunda :( Çok geçmiş olsun Nurefşan!

Reyhani dedi ki...

Canımmmm benimm yaaaa neler yaşamışsın öle :( Geçmişler olsunnn..Allahım kötü şeylerden sakınsın sizi ve erkesi..prensesin iyi olmasına sevindimm.Ayrıcca bu olay sonrası bu isteksizliği yaşaman gayet normal diye düşünüyorummm

Nil dedi ki...

Çok çok geçmiş olsun. Dediğin gibi parti telafi edilir elbet. Çok şükür ki kızın sağlıklı. Kötü düşünme lütfen. Herşey geçecek. HErşeyin yolunda olduğunu anlatan bir post bekliyorum kısa zamanda. göreceksin herşey çok güzel olacak. çok öptüm minnoşu.

julyasia dedi ki...

off çok geçmiş olsun
gözlerim dolu dolu olarak okudum. allah kimseyi evlat acısıyla sınamasın.

Anne Kraliçe dedi ki...

Geçmiş olsun..İnşallah kokulan hiç birşey olmaz..

Özge dedi ki...

çok çok geçmiş olsun bir daha da yaşanmasın.. çok üzüldüm başına gelenlere, umarım şimdi kuzucuk iyiyir.

Adsız dedi ki...

çok geçmiş olsun farketmiş olmanız büyük şansınız olmuş allah acil şifalar versin ve doğum günü kutlu olsun...

Eymen'im dedi ki...

Geçmiş olsun öncelikle. Korkulacak bişey olmadığını söyleyebilirim. Karadeniz kenesi zararsızdır. Bizim de birkaç kez başımıza geldi. Allahın izniyle bişey olmaz Nurefşan'a. Ama kestiremiyoruz yarınımızı o yüzden çok planlı programlı olmaktan yana değilidimdir. Bu arada blogdaşlarımızın çoğu tatilini Karadeniz'de geçirmiş ne güzel. Tekrar geçmiş olsun. Yeni yaşı da hayırlar getirsin Nurefşan'a inşallah. Sevgiler...

Ben Kızımın Delisiyim dedi ki...

Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum arkadaşlar. Kızım şuana kadar çok şükür iyi korkularımızı atlatıyoruz yavaş yavaş.

sezobigo dedi ki...

ben kaydı yeni gördüm ve hayacan ve gözüm dolarak okudum.nasılda anlık herşey .allahtan iyi şimdi çok şükür.çok çok çok geçmiş olsun.yeni yaşınızda hayırlı olsun:)