14 Temmuz 2011 Perşembe

Derdini Kıskanıyorum

Herkesin vardır bir derdi, kimi çok büyüktür kimi çok küçük. Hatta bazı dertler dert bile değildir, anlamsızdır. Böyle durumlarda amacın kendine illa ki bir dert edinme isteği olduğu ya da gerçekten dertsizlikten derdin ne olduğunun pek de bilinmediği gelir aklıma.
Bazen dinledikçe sinir olduklarım olur. Bazen de ne şükürsüzsün be insan diye içten içe söylendiğim de. Haksızlık etmek istemem elbette dert derttir kimi az kimi çok ama elindekinin kıymetini bilmeyip bir basamak daha yukarıda olmadığı için dertlenenleri, alamadıklarına veremediklerine ağlayanları ve hep yarınki mutluluğuna odaklanıp planlarıyla bugününe gölge düşürenleri anlayamıyorum.
Hep yarının peşinde, hep hayallerin gölgesinde, hep gelecek hevesinde ama yaşadığı günden çok uzakta olanları ve hatta kendince bunu bile dert sayanları anlamayı da istemem zaten. Anlarsam şüphe ederim kendimden, anlayabilmek bile başlı başına bir sorundur bence.
Şöyle bir düşününce hatta düşünmeye bile gerek yok, bugün ölmüş olan kişilerden 10 tanesinin ölüm sebepleri şöyle bir araştırılsa hayatın bunca saçmalığa değmeyecek kadar anlamsız olduğunu anlamak zor olmasa gerek. Dert diye yakınıp içinde bulunduğun duruma şükretmezken belki de o sırada senin yerinde olmak isteyecek olan bir kişinin içinden sana küfür yağdırdığının farkında bile değilsindir.
İşte o yüzden derdini kıskanıyorum dedim, o yüzden keşke dert diye yakınıp üzüldüğün şeyler bende olsa da başka derdim olmasa dedim. Benim derdim varsa gerçekten vardır ama ben derdimi seviyorum hem de en büyüğünden en küçüğüne kadar.
Her dert yeni bir şükrün kapısını açar bana… Kıymetlidir benim dertlerim ama anlamsız değillerdir. Onlarsız olmaz, onlarsız ne ben ne de dünyam büyümez çünkü. O yüzden dert kelimesini de aşk gibi zırt pırt ağza alıp küçültmemek, değerinden uzaklaştırmamak gerekir. O yüzden gerçek kıymeti olmayan şeyle dertlenilmemelidir, derdi bu saçmalığa ortak etmemelidir.

4 yorum:

Unknown dedi ki...

Herkesin ağzında aşkım kime sorsan nasılsın diye cevabı dertliyim.iyiyim veya çok şükür diyen çok az kişi var..Ya ağız alışkanlığı ya da artık herkes dertli bilemiyorum...ama çok haklısın , çok güzel dile getirmişsin...

sezobigo dedi ki...

yazını çok beğendim ve benzer düşünüyoruz.bu günlerde sıkıntıyım ama bunu yazmak bile içimden gelmiyor çünkü bana dert gelen kimine şımarıklık gelebileceğini düşünüp anlatmıyorum kimseye.Dediğin doğru şüküre açılan yol bir anlamda .Allah dermansız dert vermesin gerisi boş gerçektende bir bakmışım yaş 32 olmuş ve bugüne kadar kimbilir neleri dert saymışım ve çoğunu -2si hariç-hatırlamıyorum bile.su yolunu buluyor ve herşey öyle yada böyle geçiyor.Kimsenin derdinide hafife almak istemem ama bazen yeter be diyesim geliyor.hasılı;çok güzel anlatmışsın :)

Reyhani dedi ki...

Aynen şekerciğim çok açık anlatmışsın herşeyiii...Sevgili blogdaşım ''Sezobigo''nun da dediği gibi Allah dermansız dert vermesin..Bir tek ölüme çare yokk..Hayat çok kısa gerçekten..ve her an hayatta olduğumuz için kesinlikle şükür etmemiz gerekkk...Neler var neler..Allahımm korusun bizi dermansı dertlerden :S

İkiz Annesi dedi ki...

Canım ancak bu kadar güzel anlatılabilirdi.Çok haklısın halimize binlerce kere şükürler olsun hep dediğim gibi.
Kızının iyi olmasına ayrıca çok sevindim Allah beterinden korusun inşallah.