1 Temmuz 2011 Cuma

Bu Bavulun Daha Büyüğü Yok Mu?

Hepi topu 1 haftalık tatil için hazırladığım bavula bakıyorum ve inanamıyorum. 1 haftada insan ne kadar kıyafet giyebilir ki. Şunu alayım, bu da bulunsun, şu benim olmazsa olmazım, bunu da alayım ya lazım olursa, bunu da nadiren giyerim ama olur ya giyme isteği duyarsam eksikliğini hissetmeyeyim…
İşte bu cümlelerle katlaya katlaya bir de baktım en az 15 günlük kıyafeti sığdırmışım bavula. Valiz olamaz zaten bilinen en büyük boy bavullardan bizimki. Ben ve eşim eşyalarımızı zor sığdırıyorduk önceden, şimdi bir de Nurefşan var ortak olarak.
Nurefşan’ın bir küçük valizi var zaten ama onu şehir içinde gezerken bile hınca hınç doldurabildiğime göre şehir dışına çıkış için yetme ihtimali bir hayal. Onu da ister istemez bizim bavula dahil ettim. Bu bavuldan başka hakkım da yok, Nurefşan’ın puseti, park yatağı, yığınla mama stoğunu da ekleyince hesaba, bizim bagaja istesem de sığmaz.
Nurefşan’ın neredeyse bütün kıyafetleri geliyor bizimle. 10’dan fazla çıtçıtlı atleti, temel ihtiyaç malzemeleri ki buna kulak çöpüne varana kadar dahil edilmiş bir kutu hayal edin, toka kutusu ki bunu da bir o kadar büyüklükte bir kutu olarak düşünün ve diğer kıyafetleri bavulun büyük bir kısmını kaplıyor.
Benim kıyafetler zaten başta da anlattığım gibi almış başını gidiyor. Zavallı eşim de 3-5 şey seçmiş kusura bakmayın sizin eşyalar biraz kırışabilir ama benim de kıyafete ihtiyacım var der gibi bavulun kuytu köşesine sıkıştırmaya çalışıyor. Bir de pişkin pişkin “Bak en gerekliler neyse onu al lütfen kalabalık yapma, yer yok zor sığdırıyorum” deyişim yok mu:)
Bir tek ben böyle değilimdir ama dimi… Vardır benim gibi olan mutlaka…
Ne olur bana yalnız değilsin deyin yoksa kendimden şüphe edeceğim…

5 yorum:

Ülkü dedi ki...

Yalnızsın ne o yahu anaaa :) hiç gerek yok çoğuna elini bile sürmeden geri getireceksin eminim ki :)) nasıl içini rahatlattım di mi :)

Özge dedi ki...

hah hah haa çok güldüm.çok tanıdık geliyor bu sözler, yalnız değilsin merak etme :))) iyi tatilleeerrr, iyi eğlenceleerrr.

Unknown dedi ki...

blogcular bir bir tatile çıkıyor, iyi tatiller... yanlız değilsin bu arada :)

büşra dedi ki...

hahah! beyler bu konuda çok pratikler,ama ben de yapamıyorum 3 -5 şeyle napalım, neyse ki valizler tekerlekli artık :)

ÇokBilmiş dedi ki...

Geçen sene ben de böyle çıkmıştım tatile ama aldım ağzımın payını :) Baktım götürdüklerimi giymeye fırsatım olmuyor bu sene 2 şort, 4 tişört, bir mayo üstü kıyafeti, şık geceler için bir etek ve eteğe uygun 2 farklı renkte şık gömlek ile olayı sonlandırdım. Şortların birini hiç giymedim desem? :) Seneye küçülür o valiz, sen merak etme :)