23 Haziran 2011 Perşembe

Ben Seni Anladım da, Sen Beni Anladın mı Acaba?

Bazen karşındakine bir şeyi anlatmak için çırpınırsın ama an-la-maz. Aslında anlamayana da anlatmak için uğraşmaya hiç değmez, değmiyor.
Bir insanı anlarken önce onun ruh halini anlamak gerekiyor aslında. Şuan nasıl bir ruh halinde, şuan ne hissediyor, acaba bu insanın derdi nedir, içinde ne tür fırtınalar vardır? İşte bunu düşünmek ve bunu düşünerek konuşmak mesele.
Üzerinden bir kamyon acı geçmiş, içinde biriktirdiği yığınla hüznü ve öfkesi olan bir insana normal bir insan muamelesi yaparsan, anlamamaya daha doğrusu anlayamamaya mahkumsundur. Karşındakinin yerine kaç kere koydun kendini veryansın ederken, kaç kez düştün ki sen onun düştüğü ateşe.
Eleştirmek kolay, sözcükleri israf edercesine sıralamak kolay, oh işte söyledim ya oldu şimdi deyip kendini rahatlatmak çok kolay, kolay da nerde kaldı senin vicdanın.
Başta da söyledim ya, böylesine anlatmaya çalışmaya da değmez ama bu öyle biri oluyor ki bazen, hayatının en içinden biri, vazgeçilmezin olan biri. İşte bu yüküne yük ekliyor, omuzlarını biraz daha çökertiyor.
Anlaşılma derdi değil de, anlaşamama derdi var ya… İşte o en zoru.

7 yorum:

Unknown dedi ki...

doğru söze ne denir.
bazen içim daralıyor ee diyorum seninlede değilse kiminle anlaşacağım:(

Nil dedi ki...

son cümle hakikaten konuyu çok güzel özetlemiş. zor hem de çok zor. hele de kaybetmekten korktuğun biriyse.

Adsız dedi ki...

herkes için geçerli bu söylediklerin evet çokta haklısın bu anla-ma-ma konusu anlaşamama konusu çok zor.ayrıca çok can sıkıcı neden beni anlamıyorsun neden kendini benim yerime koymuyorsun deriz sürekli ama kendimizi karşımızdakinin yerine kaç kere koymuşuzdur onu hiç düşünmeyiz anlaşmazlıklar bazen buradan da patlak verir.(yazdıklarımı üzerine alınma genel olarak yazdım anlattıklarının özünü tam olarak bilemediğim için sana yönelik bir yorum yapmak doğru olmaz diye düşündüm genel konuştum :)

Ben Kızımın Delisiyim dedi ki...

@Sezobigo: Haklısın canım
@Küçük Mucizem: Aynen öyle canım.
@Serap: Canım her iki durumda da olan kişi olabilir, yazıyı genel yazdım senin söylediğin şeyi de anlatıyor olabilirim ucu açık, taraf yok;)))

İkiz Annesi dedi ki...

Canım sanırım yakının olanan biri canını fena sıkmış.Çok haklısın umursamadığın bir insanın anlayamaması çok koymuyor insana.
İnşallah kısa zamanda bu anlaşamama halini düzeltirsin.

Ben Kızımın Delisiyim dedi ki...

@İkiz Annesi: Teşekkür ederim Aylincim.

YETENEK-SİZİN dedi ki...

Kimseyi fazla aldırmamak gerekiyor çünkü insanoğlu olarak birbirimize kastımız var...