5 Aralık 2012 Çarşamba

Onun Artık Dişi Var

Kalabalık aileleri çok seviyorum. Ne kadar kalabalık o kadar sıcak geliyor bana. Hani çocuk dediğinin bakımı, büyütmesi, yürütmesi, eğitmesi zor olmasaydı, büyük bir emek gerektirmeseydi en az 5 çocuk isterdim.

İşte kalabalığı sevdiğimden, insanların bir araya toplandığı ortamları da seviyorum. Bizim aile kültürümüzde yakın ailenin, arkadaş çevresinin vs. bir arada toplanıp da bir şeyleri kutlama adeti pek yoktu/r. Doğum günlerimiz bir pasta, bir de anne baba eşliğinde kutlanıp olur biterdi. İşte ben bunu değiştiriyorum şimdi.

Bahsettiğim şey şaşalı kutlamalar, vur patlasın çal oynasın, büyük parti organizasyonları, düğün misali kutlanan doğum günü konsepti değil ama böyle güzel günlerde yakın çevrenin bir araya gelip yiyip içmesi, hoş beş etmesi, yüzlerin gülmesi beni çok mutlu ediyor. Evde yaptığım börekli, çörekli, tatlılı, pastalı menüler eşliğinde sevdiklerimin bir araya gelmesi gönül doyurucu oluyor. Bu sebepten çocuklarımın doğum günlerini, özel günleri es geçmem ve gerekirse başka bir bahane bulup getiririm insanları bir araya. Bahane demişken, oğlumun çıkan dişinden iyi bahane olmazdı bana bunun için.

Kızım için diş buğdayı kutlaması yapmamıştım. Hem o zaman hayatımın zemini buna müsait değildi, hem de böyle şeylerden pek de haberim yoktu. Oğlumun dişi çıkar çıkmaz heyecanlandım ki instagramdan şu gördüğünüz mesajı yazmama sebep olacak kadar yordu beni kendisi.
 
Aile arasında güzel bir kutlama yaptık. Aşure ayında olmamız da günümüze iki  kat anlam kattı ve o gün gelen misafirlere aşure yapıp dağıttık. Ailece mutlu olduk, gelenler memnun oldu ve en önemlisi fotoğraflarda da kalsa geçmişe ve oğlumuza güzel bir anı bıraktık. Şimdi kızım için de insanları bir araya toplayacak güzel bir bahane bulmalıyım ki haksızlık olmasın;)

4 yorum:

Unknown dedi ki...

İlk dişi hayırlı olsun .İnşallah devamında çıkardığı dişler huzursuzluk vermez ve kolaylıkla çıkar...
pasta çok şirin olmuş :)

hayatreceli dedi ki...

dişiniz hayırlı olsun bebeğimiz büyüyor demektir daha nice seneler yürüdüğünü koştuğunu görmeniz dilegiyle..
sevgiler :)

Ben Kızımın Delisiyim dedi ki...

Çok teşekkür ederim:)

Ssmeral dedi ki...

gözünüz aydın. inş bundan sonraki dişlerini kolaylıklar çıkarır..

http://azraecrin.blogspot.com/