10 Mayıs 2012 Perşembe

Nereden Başlasam

Aynı çocuktan bir 2010 model, bir de 2012 model doğurmuşum:) Resimlerini de özellikle yan yana koydum karşılaştırmalı olarak bakmak için. Ben oğlum doğduğu an onun kızıma ne kadar benzediğini anlamıştım, ikisinin bebeklik tipi yüksek oranda benzer bence, siz aradaki 7 farkı bulursanız lütfen söyleyin.


Şimdi normalleşmeye başlamış bir anne olarak,  blogumu da çok ihmal ettiğimin bilinciyle başlıyorum. Yazacak bir dünya şey var ama aklıma düştükçe yazarım artık. Malum lohusa sendromuna girme lüksüm bile olmadı, kayınvalidemin benim için hazırladığı o süslü püslü yatakta yatmak da kısmet olmada, bir de dış kapıya görümcemin astığı mavi tüllü pek afilli bebekli süsü de ilk gün eve bebeksiz gelince çıkardım. Oğlumu alacağım gün yeniden taktım ama hem de büyük bir keyifle.

Doğum yaptıktan 1 hafta sonra görümcemin düğünü vardı ve ben hamile olacaktım o düğünde. Kınasında ne kadar oynayacağımı anlatıp, çocuk senin düğünden sonra kesin doğar diye şakalaşırdık. Tam ne giysem derken kıyafete bile gerek kalmadı çünkü hayat sürprizlerle dolu ve biz ne planlarsak planlayalım nafile. Kınasına gitmedim daha doğrusu gidemezdim o durumdayken, o da beni tabi ki anlayışla karşıladı. Düğününe de gidip takısını taktıktan sonra çıktım. O moralle bu düğün organizasyonunda destekçi olması gereken yenge olarak bulunamazdım, aklım hep oğlumdaydı.

Çok zor bir süreçti. Hiçbir anne bebeğini doğurup eli boş çıkmasın o hastane kapısından çünkü çok yürek parçalayıcı. Ben hep şükrettim, yukarılara bakmadım hiç beterin beteri var deyip şükrettim. Bebeğimi gidip gelip emanet gibi dakikalarla sınırlı sevmek, hemşire gözetiminde emzirip tekrar hemşirenin kucağına vermek çok zordu. O yoğun bakıma her gidişimde elime sürdüğüm dezenfektan kokusu bile o acının izlerini taşır. Hele ki yeni doğum yapmış bir anne sandalyesinde bebeğini görmeye geldiyse ben ordayken, gözlerine bakıp ağlardım. Hep o ilk gün, bebeğimin yanına inip o minicik bedeni küvezde ağzından burnundan sokulmuş borular, eline açılmış damar yolu içinde görüp içimin daralışı gelir aklıma.
Tüm bunlar geçti çok şükür. Şimdi iki çocuklu bir hayat nasıl bir kaostur onun telaşındayım. Hem çok eğlenceli, hem çok aktif, hem çok yorucu, hem dünyanın en güzel duygusu. İkisi birden ağladıysa eşimle birbirimize bakıp gülüyoruz. Onların bu halinden bile keyif alıp, biz iki çocuklu olduk gerçekten diyoruz. Hayat şükredince güzel. Her sıkıntının ardında bulunabilecek o kadar çok güzellik, huzur, mutluluk ve sevgi var ki. Şikayete sebep çok da şükre sebep bulmak zaten asıl mesele.

Bu arada, kızım şu an kardeşini gidip gelip öpmekle, yatağına gidip bebiş bebiş diye bağırarak uyandırmaya çalışmakla, yanında yatırmak için çıngar çıkarmakla ve topunu getirip onunla top oynamaya çalışmakla meşgul:)

14 yorum:

Havva dedi ki...

Çok mutlu oldum bu habere. Allah sağlıkla büyütmeyi nasşp etsin ablasıyla kardeşi. ayy çok duygulandım ben. bilirim ne demek yoğun bakımda bırakmak.Eve eli boş dönmek ne demek.

ayak izleri-sevgi dedi ki...

işte bu yazıyı bekliyordum bende.. tek tek yazdığından harflerden mutluluğun taa buralara kadar geldi.. çok şükür.. kızınla oğlunla eşinle hep böyle mutlu, sağlıklı olun inşallah..

Adsız dedi ki...

CANIM, zor günler geride kalmış, ne güzel:) bundan sonra herşey süper olacak. iki kuzuyu da benim için öp. sağlık ve mutluluk dolu günler diliyorum:) bu arada evet, sanki kızı klonlamışsın:)))

yaruze... dedi ki...

birbirinin kopyası bunlar :)
Yavrularınızla mutluluk sağlık dolu günler sizin olsun...

neslinameblog.blogspot.com dedi ki...

ben ikisini birden ayni anda görünce dedim heral birisi yeni dogdugunda cekilmis hastanedeyden biriside eve geldiginde yani ikisinide oglun sandiydim :) Allah bagislasin Rabbim. Insallah Allah banada saglikli bir dogum nasip eder insallah.

agresif prenses dedi ki...

yaa hangi ara doğdu bu yakışıklı yaa...kaçırmışım yaaa...

ama neyse ki sağlıkla alıp eve götürmüşsün kuzuyu:))

size iki kuzuyla sağlıklı,mutlu, huzurlu yıllar dilerim:))))

birde bu pazar anneler günü yaa...anneler günün kutlu olsun:)))))öpüyorum kocaman seni ve kuzularını:))))

Adsız dedi ki...

Allah şükrünüzü, mutluluğunuzu, huzurunuzu kat kat arttırsın...
Bol bol kolaylıklar versin :)

GeCe dedi ki...

geçmiş bitmiş çok şükür şimdi kocamn bir aile olmanın tadını çıkarın sağlıkla ve sevgiyle kalın inşallah,

ÇokBilmiş dedi ki...

Hamileyken kıskandırdın yetmedi, bir de doğumdan sonra kıskandırıyorsun! Ben de doğurmam mı şimdi kızıma bir kardeş? :)

Adsız dedi ki...

Aaaa, seri üretime geçmişsiniz siz yahu... Gözünüz aydın tekrar!

Adsız dedi ki...

Allah'a şükür sonunda oğluna sağlıkla kavuşmuşsun.
Hakikaten de ikisi de birbirinin kopyası. Ben de bugün anneme onu diyordum. Şu 3-4 sene içinde gördüğüm bütün ikinci bebekler birincinin kopyası, benimki neden bu kadar farklı diye:) kızım oğluma zerre kadar benzemiyor:)
Rabbim bir ömür ayırmasın sizi.

Mucit Anne dedi ki...

2010 ve 2012 model doğurmuşum... Süpersin :))

İyi günler hemen gelir ve kötü günler bir an önce utunulur umarım.

2 Yaş arası bebeklerin. Zor oluyor mu? Benim de 2 yaşında bir kızım var. :)

Ben Kızımın Delisiyim dedi ki...

Havva: çok zor dimi anlarız birbirimiz Allah kimseye yaşatmasın inşallah.

Sevgicim: desteğin için çok teşekkür ederim, yorumlarından hep kalben yanımda olduğunu hissettim ve bu bana iyi geldi arkadaşım:) öpüyorum.

Evrencim: Çok teşekkür ederim canım.

Yaruze: Çok teşekkür ederim:)

Nesli: İnşallah sağlıkla sıhhatle al kucağına prensesini:)

Agresif prenses: Olsun toplu olarak neler geldi başıma öğrendin hem de mutlu sonla;) Çok teşekkür ederim güzel dileklerin için.

ailebiz: amin hepimizin inşallah canım.

Gece: Teşekkür ediyorum:)

Çokbilmiş: Doğur yahu doğur;) hadi artık ver bize şu müjdeli haberi sabırsızlıkla bekliyorum:))

Görkem: Seri üretim güzeldi:)) Teşekkür ederim canım.

Seyyafınannesi: Bende senin haberini geç aldım biraz hoşgelmiş Hümeyra:) hem de ssvd yapmışsın tebrik ederim seni çok sevindim hayırlı olsun.

Hanhildem: Ben işin başında bunca sıkıntı yaşadım ya ağzımdan zor diye bir kelime çıkması çok zor;) En çıldırılası zamanlarda bile hep şükredip aman çocuklarım sağlıklı olsun modunda gezicem uzun süre:)

cuckan dedi ki...

muhteşem bir moralle seni bulmak bana da çok iyi geldi. ne güzel atlattın herşeyi ve umarım hep böyle pozitif (minik kızınla aksi de düşünülemez zaten) bakacaksın dünyaya. ben de öyle yapyorum kuzumla, o beni bu kadar iyi bir ruh haline sokuyor. sevgiler, ve bol bol uyku dilerim.