5 Kasım 2011 Cumartesi

O'nsuz Bir Bayram Daha

Tüm sevdiklerimin, sevenlerimin ve şu kız da kendi kendine bir şeyler yazıyor bende zahmet edip okuyorum bir de okumak hoşuma gidiyor diyenlerin ve blogcu dostlarımın Kurban Bayramını en samimi dileklerimle kutluyorum ve hayat sizlere hep sağlık, huzur ve sevgi getirsin diyorum.
Bana gelecek olursak… Aslında bana gelmek şimdi yine hüzünlendirici olacak ama bu bayram benim için çok hüzünlü, içimi acıtan bir bayram.
Geçen yıl kurban bayramından birkaç gün önce yatırdık annemi hastaneye ve çıkarmak nasip olmadı. Ben kapının dibinde onları dinlerken doktorun babama bayramı görmez deyişi ve o anda kapının önünde yıkılışım dün gibi aklımda. Sanki bunu değiştirebilirmiş gibi babama yalvarışım ve onun çaresiz bakışları…
Annemi geçen yıl Kurban Bayramı’ndan 1 ay sonra kaybettik o hastanede. Yaşadığı 1 ay yaşamak değildi elbette. Bu bayram içim acı dolu…
Ve ben bu bayram da gidemiyorum memleketimize… Gidemiyorum annemi ziyarete…
Geçen bayram gidememiştim ama bu bayram kararlıydım gitmeye. Yine kısmet olmadı çünkü hamileyim ve ortalama 8 saatlik bir yolculuğa çıkmam uygun değilmiş. Kardeşim ve babam giderken içimden ağladım, kıskandım onları.
Çok özledim ben annemi……………………………….

9 yorum:

ÇokBilmiş dedi ki...

Annen artık fiziken hiçbir yerde değil, ruhu ise tm evrene yayıldı ve artık her yerde ve hep seninle. Onu görmek için hiçbir yere gitmene gerek yok artık. Avuçlarını yukarı kaldırıp dua edersen, nerede olursan ol seni duyacak nasıl olsa. Kendini boşuna üzme...

Adsız dedi ki...

annecinin mekanı cennet senin de bayramın kutlu olsun.blogunu severek zevkle takip ediyorum.

Ben Kızımın Delisiyim dedi ki...

Canım çokbilmişim:) Ben manevi anlamda oldukça inançlı biriyim bu saatten sonra yapabileceğim tek şey ona dualar edip mekanının cennet olmasını dilemek elbette. Lakin canım işte bu duygu başka bişey anlamanı da istemem ama mezarını ziyaret etmek de başka bir duygu ve ben bu kadar uzak olmasına ve ziyaret edemeyişime zaman zaman üzülüyorum.

Zeynep'in annesi, çok teşekkür ederim mutlu ettin beni.

yaruze... dedi ki...

Canım arkadaşım,
Hüzünlendirdin beni de inan.Duygularını yaşayan biri kadar anlamam mümkün değil.Mümkün olduğunca da geç yaşatsın dilerim Allah.Ama acına bir dost sıcaklığıyla destek olabilmek isterim.Allah sana ve yavrularına uzun ömürler versin,tabi eşin ve diğer sevdiklerine de.Annen nerde olsa seni hissediyor emin ol.Maneviyatı güçlü biri olduğuna göre duanın gücünü bilirsin.
Bir dua da ben edeceğim burdan annene.Umarım kabul eder Allah.
En uygun zamanda da kabrini ziyaret edebilmeni dilerim.
Ayrıca bayramınız mübarek olsun ailecek.
Bu arada ismin neydi?Blog isminle seslenmek hem uzun hemde mesafeli oluyor.

Unknown dedi ki...

Allah rahmet eylesin canım benim , toprağı bol mekanı cennet olur inşallah...
İnşallah bir daha ki yıl bebeğinle gidersin memleketinize .Bol bol annenin toprağını sular ve çiçeklerle donatırsın.Dualarını buradan da alıyordur ... Allah başka cılar göstermesin..
İçin buruk da olsa , bayramın kutlu olsun canım ...

Deli Anne dedi ki...

Çok burkuldu içim yazdıklarına:(

En evvela Allah annenin mekanını cennet, sevdiklerini komşusu eylesin inşallah.. Sana da sabırlar versin. size de..

Elifnur dedi ki...

Allah sabir versin, annenin mekani cennet olsun. Ben de iki bayramdir ayni duygular icindeyim. Canim kadar sevdigim babannemi alti ay once aniden kaybettik ve ben yaninda bile degildim. Amerika'da yasiyorum, cenazesine bile yetisemedim. Tek tesellim dualarimin ona ulastigini bilmek ama yine de mezarini ziyaret edememek beni fazlaca uzuyor.

Unknown dedi ki...

mekanı cennet olsun annenin allah rahmet eylesin.
bayramında mübarek olsun arkadaşım biliyorum zor olacaktır ama hayat işte böyle birşey ve karnında senden iyi olmanı bekleyen bir melek var.allah kolaylık versin arkadaşım

Ben Kızımın Delisiyim dedi ki...

Arkadaşlarım hepinize çok teşekkür ederim yorumlarınız benim için çok değerli.
Yaruzecim adım Sevde ama tarzına uygun olması açısından bana kısaca Se diyebilirsin;)