21 Kasım 2011 Pazartesi

Keşke Hiç Gelmese

Korktuğum bir şeyden bahsedeyim mi size…
Gelecek olan Ay’dan korkuyorum…
Bahsettiğim Aralık ayı ve ben sırf bu yüzden takvimi zorunlu olmadıkça takip etmekten kaçınıyorum. Aralık Ayı’nı hiç sevmiyorum ve içinde bulunmak istemiyorum. Şimdi aylardan Aralık’ı çıkarsalar ve 11 ay olsa bir yıl hiç ses etmem hatta sevinirim içten içe.
Aralık… Ömrümün en karanlık ayı.
Aralık… Hiç bilmediğim bir acıyı, hiç yaşamadığım kadar büyük bir acıyı yaşatan ay bana. Benden annemi alan ay!
Henüz Aralık gelmedi ve ben keşke gelmese demek için yazıyorum. Keşke gelmese, aylardan Aralık olmasa ve o kara tarih kendini nefes aldığım sürece tekrar edip durmasa.
Mümkün değil biliyorum, mümkün değil eğer yeryüzünde nefes alıyorsam o tarihten kaçmak. Aklıma düştükçe boğazıma takılan yutkunuşlarımdan, içimin daralışından, engel olamadığım gözyaşlarımdan kaçmak mümkün değil.
Sanki o tarihte, tüm acı aynı tazeliğiyle, aynı soğuk yüzüyle yeniden yakalayacak beni ve ben yeniden vücudumun tüm direncini kaybedip yığılacağım olduğum yere…
Şimdiden, gelmese derken bile aslında gelmediği halde kendi ellerimle tutup getirmiş gibi de bir halim var farkındayım. O gün gelene kadar, her günü o gün edecek kadar da yaşıyorum acıyı ve ben onun her eksikliğini hissedişimde o günü hep bugün edeceğim biliyorum.

6 yorum:

Elifnur dedi ki...

Ah arkadasim, acini o kadar iyi anliyorum ki. Ben de bes ay once hic beklenmedik bir sekilde canim kadar sevdigim babannemi kaybettim. O vefat ettiginde yaninda bile olamadim. Amerika'da yasadigimdan cenazesine bile yetisemedim. Babannemin artik bu hayatta olmadigini her dusundugumde bogazim dugumleniyor, gozlerim yaslarla doluyor. Cok sevdigin birini kaybetmenin acisi zamanla gecmiyor, sanki daha da bir koyuyor insana. Ben de babannemi kaybettigim 14 nisan gununu hic unutamayacagim. Simdiye kadar hayatimda yasadigim en korkunc anlardan biri bana babannemin vefatini haber veren telefondu. Allah daha kotusunu yasatmasin, evlatlarimizin acisini gostermesin. Allah sana da sabir versin insallah.

Ayla dedi ki...

Başınız saolsun öncelikle hayattaki en büyük acılardan birini yaşamışsınız Allah sabır versin

Bahar dedi ki...

Allah sabır versin. Yol aydınlığın her zaman senin yanında olacaktır.

Ülkü dedi ki...

Canım ya ne desek boş şimdi :(

Asahhara dedi ki...

Allah rahmet eylesin. Aralık ayında annenize ben de bol bol okuduklarımdan hediye göndereceğim inşallah..

Selam ve dua ile..

Unknown dedi ki...

Canım benim hayat o kadar zalim ki onunla yaşamayı öğretiyor bize.Acılar ne kadar büyük olsa da zaman sanki inadına akıyor gibi davranıyor...Allahtan minik kızın ve karnında ki bebeğin var.Onlar da seni böyle yürek dolusu sevecekler inşallah..Allah onlarla seni hayata bağlıyor belki de..Allah daha kötü acılardan korusun canım...sabır , sabır ve sabır versin sana ...