18 Kasım 2011 Cuma

Bir Evlat Bir Kadının En Uç Noktasıdır

Anne dediğinin mükemmeli olur mu? Bence olmaz. Hatta iyi ve kötü anne diye bir ayrım yapmanın bile gereği yoktur. Bir insan ya annedir ya değildir. Anne kelimesinin içindeki merhamet, hoşgörü ve fedakarlığa dair bütün anlamları bilen ve onu dolduran her kadın annedir aslında. Kötü anne diye nitelendirilen kişilerse aslında hiç anne olamamış sadece üzerine etiketini yapıştırmış insanlardır.
Evladını seven, onu koruyan, her daim onun iyiliği yönünde çabalayan, gecesini gündüzünü yeri gelip karıştıran ama bir kucaklayışa, bir öpüşe, bir gülüşe tav olan ve gerçek manada halinden hiç de şikayetçi olmayan kişidir anne. Hani bazen böyle annelerin ki buna bende dahilim, çok yoruldum, çok uykum var, bu gece tam bir çileydi vs. türünden cümleleri olur ya, aslında bu cümleler halinden şikayet etmek anlamına gelmez.. Yani nerden anne oldum ben, nerden doğurdum bu çocuğu gibi anlamlar taşımaz sadece bir durum beyanıdır.
Anne de insandır nihayetinde.
İçine bebeğini ilk kucağına aldığı an itibariyle bütün yorgunluklara katlanmasını sağlayacak bir enerji takviyesi yapılır. İçine o andan itibaren dünyanın en güçlü sabır tohumları atılır. Kalbine nasıl sığdığını bile anlamakta güçlük çektiği kocaman bir aşk katılır. İşte tüm bunlardır o an itibariyle onu anne yapan ve tüm bunlardır hayatının en mucizevi ve en değerli kazanımları.
Annelik… Öyle bir duygudur ki anlatılmaz, kelimeler kifayetsiz kalır. Aslında hiçbir anlamlı konuda, hiçbir anlamlı cümlede kelimeler bu denli kifayetsiz kalamaz. Annelik, bir kadının içinde fırtına gibi yaşanan, sözle anlatılmayacak kadar çılgın, deli, hastalıklı, bağımlı, aklın sınırlarını zorlayan bir şeydir.
Belki de o yüzden, çoğu kadın anne olduktan sonra yaşadığı dönüşüme şaşırır kalır. O yüzden, hep eskiden diye başlayan cümleler kurulur. O yüzden, anne olduktan sonra geç kalmamış olsa bile keşke daha önce yapsaymışım ben bu mucizeyi der durur.
Sevgiliye duyulan aşk gibi değildir. Anneye, babaya ve kardeşe duyulan sevgi ve bağlılık gibi de değildir. Bir evlat bir kadının en uç noktasıdır.
İşte bu yüzden tam da bunu bu kadar iyi bilen bir kadın olarak, bir anne olarak benim en büyük dileğim anne olmak için çırpınıp duran tüm kadınların annelik duygusunu tatmasıdır. Çok ama çok sevdiğim, kardeşim gibi yakın bildiğim bir dostum da şu sıralar bu zorlu mücadeleyi verirken, onun bu duyguyu tatması beni yeniden anne olmuş kadar mutlu edecek.
Dualarım anne olmayı yürekten dileyen tüm kadınlarla ve aslında onlar şimdiden anne.

10 yorum:

neselihaller dedi ki...

Allah herkesin evladını bağışlasın...Yüreğinde annelik taşıyan herkes annedir bence de...

İkiz Annesi dedi ki...

Allah isteyen herkese bu güzel duyguyu yaşatsın inşallah..

Nil dedi ki...

rabbim hiç bir kadının kucağını boş bırakmasın.

Ülkü dedi ki...

Amin arkadaşlar inşaallah

Seyyaf'ın Annesi dedi ki...

Ben de geçen gün oğlumu seyrederken "Allah'ım, çocuk sahibi olmak ne büyük nimet, o doğmadan önce nasıl bir hayat yaşıyormuşum ki acaba" diye içimden geçirmiştim. Ve o anda ben de dediğin gibi bu duyguyu tatmak isteyen herkesin tatmasını istedim.

Adsız dedi ki...

ne güzel anlatmışsın.ben şimdi çalıştığım işyerinden eş durumu nedeniyle dört yıl ayrı kaldım.dört yıl sonra aynı şehire aynı hastaneye ve aynı servise geri döndüm.arada tek bir farkla kızımla.giderken kızım yoktu ama şu anda 3 yaşında bir kızım var ve herkes sen sen değilsin ne kadar değişmişsin diyor.elbette ben bunu farkındayım ama onalrın abartılı anlatışları kadar değildim.bir kadın hayatında anne olmak bir milat kesinlikle.allah herkese bu duyguyu tattırsın kesinlikle yaşanmadan anlaşılmayacak bir his

Unknown dedi ki...

Annelik tarifi olmayan nadide duygulardan birisi , bence...
Kadınlara verilmiş en güzel armağan..anne olmak isteyen her kadının çocuğu olur inşallah...

Ballı Cimcime dedi ki...

Anne olmayanların anlayamayacağı kadar güzel bir duygu.. Rabbim herkese basip etsin. Sevgiler:)

Nurturia SekercikHnm

Mutluanne dedi ki...

Yüreği annelik ateşiyle tutuşan tüm kadınların kucakları bebeleriyle dolup taşsın inşallah.
Ben tattım doyasıya ama bu duyguya doyum olmuyor ki :)
Arkadaşın sağ salim kucağına alır inşallah yavrusunu
Sevgiyle

Adsız dedi ki...

bebek özlmei çekenlerdeniz...

çok güzel yazmışşsınız...