30 Kasım 2011 Çarşamba

15.Hafta: Onu Giysem Olmuyor, Bunu Giysem Dolmuyor

Bir ara okulda, hem de sınav öncesi düşen tansiyonumu saymazsak iyi bir haftaydı. Sanırım o da beyine aşırı bilgi yüklemesinden oldu. Ne zamandır böyle derin ders çalışmadığımdan olsa gerek, bunca bilgiye dayanamadı bünyem.
Sınava yarım saat kala, tuzlu ayranla kendime gelmeye çalışmak dışında her şey yolundaydı. Sınav mı? İyi geçti şükür ki, artık eski yıllardaki gibi sınavlarla ilgili takıntılarım yok. Böyle bir umursamaz, sallamayan havam var. Olsa da olur, olmasa da türünde. Belki de ondandır hayatımın en başarılı dönemini yüksek lisans yaparken geçiriyor oluşum.
Hamileyim hem de dışarıdan anlaşılacak kadar belirgin bir hamile. İkinci çocuk da hamilelik daha erken belirir sözü tamamen doğruymuş. Şuan ilk hamileliğini yaşayanlara göre epey ilerde görünüyorum. Oysa daha 4 aylık sayılırım, o kadarcık yani.
Hal böyle olunca da artık kıyafetlerime veda etmek zorunda kalıyorum. Bu hafta geçiş yaptım yavaş yavaş hamile kıyafetlerine. Düğmeler açık idare etmek de bir yere kadar oluyor. Bir ara hamile kıyafetlerinden nefret ettiğimi söylemiştim ya fikirlerim tamamen değişti. Ya ben kızıma hamileyken doğru dürüst bir şey yoktu ya da ben bulmayı bilmiyordum.
Hamilelere yönelik özel mağazalarda olsun, hamilelere bölüm açan daha büyük mağazalarda olsun güzel şeyler var. Sadece hamilelere yönelik olan mağazalar kendilerini dünyanın en büyük markalarıyla bir tutup inanılmaz fiyatlar söyleseler de, onların da internette indirimli kampanyaları oluyor. Altı üstü birkaç ay giyeceğim bir kıyafete dünyanın parasını vermek hiç işime gelmez açıkçası.
Kızıma hamileliğimden kalan elbiselerimde var, idare edip giderim. Kızımda da yapmamıştım, şimdi de hamile kıyafetlerine dünyanın parasını yatırmak gibi bir niyetim yok. Ben şuanda doğum sonrası kıyafetlerime odaklanmış durumdayım. Hatırladıkça bunalıyorum, doğum sonrası loğusa depresyonunun yanında bir de ne giysem depresyonuna girdiğimi.
Normal kıyafetlerime giremeyip, hamile kıyafetlerinin içinde de eğreti durma durumu ne berbat bir şeydi. Hele hastaneden çıkarken ve ondan sonra ki birkaç haftaki paspal halim. Hatta mecburen normalde giymeyeceğim bir bedende pantolon almıştım ve onu da 1 ay giymiştim çünkü sonrasında içinde küçülmeye başlamıştım.
İkinci deneyim her yönüyle başka, geçmiş tecrübelerin ışığında insan her konuda farklı oluyor. Bu sefer ne giysem depresyonuna girmemek için önceden hazırlıklı olacağım en azından.

3 yorum:

neselihaller dedi ki...

ayyyy..kesinlikle hamile kıyafetleri içinde ben de kendimi kötü hissediyordum...patates gibi şişmiştim ve ne giysem olmuyordu...resmen giyinmiyor, örtünüyordum...hem hamile hem güzel olan kadınlara bayılırım..aslında çok şık kıyafetler var ama dünya para vermenin alemi yok diye düşünüyordum...

Şerife dedi ki...

ben 4 ayda bir kilo aldığım için kıyafetler hala oluyor ama rahat etmek için oğlumdan kalma hamile pantolonlarımı giyiyorum üst kıyafetlerde değişiklik yok ama biliyorum ki önümüzdeki haftalarda hızla çıkan karnıma engel olamıyacağım :)
senin gibi kısa dönem için paralarımı heba etmek istemiyorum onun yerine bebişe bişeyler almayı tercih ederim.

İkiz Annesi dedi ki...

Aynı fikirdeyiz :)
Bende altı üstü 3,5yıl önce hamileydim ama bu kadar çeşit yoktu olanlarda genelde el yakıyordu.Şimdi çeşitte çoğaldığından fiyatlar biraz daha makul olmuş biliyorum çünkü geçenlerde alışveriş yaparken gözüme çarptı özel bir bölüm hazırlamışlardı mağaza içinde:)
Ben de bir kaç ay için dünya para vermeyi sevmeyenlerdenim dışarıda giymek için birkaç tane kıyafet edinmiştim evde de eşimin t-shirtleri yardımcım olmuştu:)))