15 Kasım 2011 Salı

13. Hafta: Durum: 2-2

Sanki alakasızmış gibi bir başlık oldu ama alakalı hem de pek alakalı. Şimdi ben 13. Haftayı tamamlamış olarak değil 14. Haftadan da bir gün çalmış olarak yazıyorum bu postu.
Yazmazsam olmaz çünkü bekleyemem bu haberi vermeden. Okuyanlar bilir olan haberi vermezsem içim içime sığmaz, patlarım. Bugün doktor kontrolümüz vardı aynı zamanda ikili test için de kan verdim. Demir ve vitaminlerimde eklendi reçeteme ama tabi ki konunun aslı bunlar değil.
Konu: Cinsiyet
Aslında 16. Hafta civarı belli olur cinsiyet en azından pek çok kaynakta öyle yazar. Zaten doktorlarda emin olmadan söylemek istemez, hatta bazı doktorlar emin olsa da prensip olarak söylemez ki iyi ki öyle prensipli bir doktorum yok.
Bu kadar erken belli olduğuna göre de belirgin bir şeyler olmalıydı dimi. Doktorum bana gösterip bak burada görüyorsun değil mi derken, ben saf saf neyi görüyor muyum diye soruyordum. Bu defa da erkek annesi olacakmışım yani bir oğlum olacak.
Samimi olmak gerekirse bir sevindim ki erkek olduğunu duyunca, ben bile bu kadar sevineceğimi düşünmüyordum. Hani hep kız da olsa erkek de fark etmez diyordum ama neden bu kadar çok sevindim. Doktor kız demiş olsa, herhalde yine yerimden fırlamak istercesine sevinç gösterisi yapmazdım.
Aslında bu kız oluşunun kötülüğünden ya da erkek oluşunun iyiliğinden değil de farklı oluşunun cezp ediciliğinden. Kız bebeği tatmış bir anne olarak erkek bebek nasıl oluyordur diye merak etmez olur muyum? Ediyorum tabi ki. Ayrımcılık yaptığımdan değil sadece merakımdan.
Nurefşan’ın dayısı futbol oynayacağı bir erkek yeğenle ilgili büyük hayalleri olduğundan ve hatta ye tatlıyı ablacım ye diye diye bana tatlılar taşıdığından, emeklerinin karşılığı erkek yeğen olunca sevinçten delirdi. Hadi o tamam da ailenin diğer bireylerinin de geri kalır bir yanı yoktu yani, herkeste bir tebrik bir sevinç. İçten içe kız olsaydı ne fark ederdi ama bu da haksızlık dedim.
Toplum da kızı olanın oğlu olsun, oğlu olanın da kızı olsun duygusu yaygınmış ki buna bende dahilmişim sanırım diye düşündüm ve üzüldüm. Önemli olan sağlıklı, hayırlı bir evlat olmasıdır, ister hepsi kız olsun ya da erkek fark etmez.
İşte 2-2 derken, şimdi evde durum 2 kız 2 erkek oluyor ve tabi ki eşim bu durumdan çok memnun. Hedef 3-3 desem abartmış olur muyum? Olurum da ben kalabalık aile hayali olan, çok çocuklu ailelere gıptayla bakan biriyim. Bu fikrimi da buraya küçük bir not olarak yazdım ki bakalım havlu atacak mıyım yoksa fikrimde sabit mi kalacağım.

Bu arada ben kızımın delisiyim de ben oğlumun ne'siyim? Blogumun adını seviyorum ama ben....

17 yorum:

Unknown dedi ki...

aaaaaaaaaaaa çok sevindim.bence haksızlık etme bende önceliğim sağlıklı olması ama 2-2 olması açısından kızın olacağı denirse çok sevinirim ama bu demek değil ki oğlum olursa az sevineceğim kesinlikle hayır.önceliğim sağlıklı olması gerçekten böyle düşünüyorum.senin adına çok sevindim oğlan annesi:)

yaruze... dedi ki...

aaaa çok sevindim Sevde'cim,
Tabi ki önemli olan sağlık fakat değişik tatlar tatmak istemek doğamızda var.Allah sağlıkla kucaklamayı nasip etsin dilerim.Daha yazının başında anlamıştım erkek olacağını.Erkekdeki çıkıntılar çabuk belli ediyor cinsiyeti :)
Kalabalık aile olmak istiyorsun haa.Tecrübe sahibi biri olarak bir kez daha düşün derim:)
Bloğun ismini de:
"Katmerlenmiş hayat"
"Aşkın adı çocuklarım" falan gibi bişey mi yapsan acaba?

reny... dedi ki...

ben de bu zamana kadar kız olsa da erkek olsa da fark etmez diyenlerdendim, ta ki bugün senin haberi okuyana kadar, evet, bilinçaltımda bir yerlerde bir kızı olanın bir de oğlu olsun varmış, ne kadar sevindiğimi tarif edemem, hayırlı,uğurlu olsun ama önce sağlıklı, hayırlı evlat olsun. Tebrikler...

my little world dedi ki...

Tebrik ederim.Allah sağlıkla kucağına almayı ve analı babalı büyütmeyi nasip etsin...Bu azimle 3 ve 4. çocuğu da yaparsın inşallah.Muhtaç olduğun kudret nerde biliyorsun:))

neselihaller dedi ki...

canııııımmmmm...çok sevindim, sağlıkla kucağına al inşallah oğluşunu da...Biz de 2-2 'lik bir aileyiz. kafamız kızınca evde kızlar takımı-erkekler takımı oluveriyoruz...ama genelde oğlum da bana çok düşkün olduğundan eşim tek kalıyor...Yaşasın demokrasi diyoruz :-)))öpüyorum kocaman

Ben Kızımın Delisiyim dedi ki...

Sezobigocum çok teşekkür ederim inşallah senin de gönlüne göre olur:)
Yaruzecim,korkutma beni korkutma dünkü yazınan hiç etkilenmedim:)))isim tavsiyelerin için çok teşekkür ederim canım:) Ben bu isimden vazgeçemeyeceğimm sanırım başlık kısmına oğlumun da delisiyim yazarım olur biter hele bi doğsun da;)
My little; thanks;)
Gülçincim; dönüşün hemen yorumlarınla belli oldu ne güzel;) Sizdeki demokrasiye bayıldım bizde de olur inşallah 3-1 şeklinde:)))

Şerife dedi ki...

ilk bebeğim erkekti bu hamileliğimde hep kız istedim gönlüme göre oldu senin adına çok sevindim hem kız hem erkek evlat sevgisini tadıcağın için sağlıkla kavuşursunuz inşallah

Ülkü dedi ki...

Ne güzel bir haber hayırlısıyla sağlıkla gelsin inşaallah :) blog ismi güzeldi evet ben aşklarımın delisiyim olabiler belki :)

ÇokBilmiş dedi ki...

Ben blogumun adını seçerken ikinci bebeğimi doğuracağımı düşünerek seçtim desem? :)

Ben de kızıma bir kızkardeş yapana kadar doğurmaya devam etme kararı aldım :)

Ama oğlum da olsa bana aşık olur, fena da olmaz tabii :)

Çok şanslısın, tebrikler...

Ben Kızımın Delisiyim dedi ki...

Ülkücüm teşekkür ederim isim için fikir güzeldi:)
Çokbilmişim, blogunun adını çocuklarla hiç ilişkili yapmamakla buldun yani çözümü;))) Teşekkür ederim bana aşık olacak ikinci bir erkek fikri güzel ama:)

Adsız dedi ki...

Tebrikleeerr! Hiç vicdan azabı çekip, ayırımcılık falan diye düşünme, pembelerden sonra biraz da mavilerle evcilik oynamak fena mı olur? Sağlıkla kucaklayın inşallah.

eviminnuru dedi ki...

rabbim sağlıkla kuçağına almayı nasip etsin!gerisi kendiliğinden geliyo zaten

Tanla @ {BebekveBen.com} dedi ki...

Çok tebrikler ederim. Sağlıkla kucağınıza almanızı dilerim.
Sevgiler

Ben Kızımın Delisiyim dedi ki...

Rügar, eviminnuru ve Tanla güzel dilekleriniz ve yorumlarınız için çok teşekkür ederim:)

cicibiciseyler.com dedi ki...

yeniz izleyicinim bebişin oluyormuş ne mutlu sana..Rabbim sağlıkla kucagına almayı nasip etsın inşallah..sıcacık sevgılerım..takipteyim bundan sonra..bende misafir etmek isterim seni..bol huzurlu rahat gunler dılerım..

Unknown dedi ki...

Allah hayırlarla, sağlıkla doğurmayı ve büyütmeyi nasip etsin inşallah. Blog tutmak gerçekten hayatının sayfalarını çevirmek gibi... Kızına açtığın bloğunda şimdi oğluşuna hamile oluşunu paylaşıyorsun. Allah tamamına erdirsin inş.

Adsız dedi ki...

Allah hayırla kavuşturur ve çocuk sayınızı 4 e tamamlamanızı nasip eder inşaAllah, analı babalı... :)

Cinsiyet konusunda; İNSAN İRADESİNİN ZERRE KADAR SÖZ KONUSU OLMADIĞI bir alanda ne kadar çok konuşuyoruz ve belki de yapacak bir şey olmadığından bu kadar çok konuşuyoruzdur.

Lakin fazla konuşmak verilen nimete haksızlık- şükürsüzlük etme noktasında durmalı bence...

Ben şimdilerde ikinci kızımı bekliyorum ve nedendir bilinmez (aslında düşününce bilinirde:) bende kız deyince çok sevindim. Aralarında az yaş farkı olması ve aynı cinsiyetten olmaları; dostlukları, kavgaları:), paylaşımları vs daha çok olacak gibi geliyor....daha çok uzatmayayım (burada uzun yazdım zaten http://ailebiz.blogspot.com/2012/01/ikinci-kzmz-geliyooor.html)

bende en az 4 çocuğum olsun istiyorum, bayaa bir ANAÇ'ım bu aralar! :)