10 Kasım 2011 Perşembe

12.Hafta: Çift Porsiyon

Bu haftanın en iyi gelişmelerinden biri mide bulantılarımdaki azalmalardı. Aslında zaman zaman kendini gösterse de ki ben bunun neye bağlı olarak ortaya çıktığını tam olarak çözemedim ama her zamankine oranla çok daha iyi durumdayım.
Bu arada, içimde gizli bir obur yatıyormuş da haberim yokmuş. Ciddi manada tek porsiyonla doymuyorum. Her yediğimde eskiye oranla iki kat yiyorum. Bir de yemek yemek öyle zevkli geliyor ki hele ki tadını aldığım bir şeyse yedikçe doymanın aksine acıkıyorum sanki. Kilo durumu da böylesi yiyen birinin hak edeceği şekilde ilerliyor elbette.
Bu yemek mevzusu öyle bir durum ki kendime hakim olayım, biraz daha az yiyeyim, kendimi tutayım gibi şeyler söz konusu bile değil. Eğer ki böyle bir tutum sergilesem aç kalırım çünkü bunu da denedim. Üzerime daha bir halsizlik ve baygınlık hissi geliyor.
Hamileliğin başında, eşime kesinlikle ilk 3 ay kilo almayacağım demiştim. O da pek inanmayan gözlerle bakmıştı bana ve haklıydı. Neden ben yapamazdım ki?  Oysa hiç kilo almadan ilk aylarını geçiren, karnı bile 6. Aydan sonra belirginleşmeye başlayan örnekler vardı. Bu durum benim bünyeme tamamen tersmiş ve bunu ikinci hamileliğimle daha iyi anladım.
Bundan böyle bu tip iddialarda kesinlikle bulunmam. Son cümlemden hayatımdaki hamilelik defterlerini kapatmaya pek de niyetimin olmadığı anlaşılır mı acaba. Bende böyleyim işte, şuan tam olarak hamile olduğumu belli edecek bir karnım ve içine giremediğim pantolonlarım var.
Üzülüyor muyum? Hayır. Hiç dert etmiyorum kendime ama kilolu da olsam fark etmez anlayışından değil, doğumdan sonra kilolarımı tekrar vereceğime olan inancımdan. Biraz bünyeme, biraz genç yaşın vermiş olduğu hızlı metabolizmaya güveniyorum tabi ki. Veririm… Veririm hatta buradan da yazarım kısmet olursa.
Yazan: Şimdiden 5 kilo almış hamile:)

11 yorum:

İkiz Annesi dedi ki...

Ne güzel o hamilelik günleri ben çok yemezdim 58 le hamile kalıp 74 le doğuma gitmiştim ama ilk üç ay ne yesem çıkarıyordum midemde kalma süresi 5 dk. bile olmuyordu bunun da çok etkisi var sanırım.
Tadını çıkar canım keyifli geçer umarım:)

yaruze... dedi ki...

12 haftada 5 kg.Offf çokmuş be Sevdecim.Ama azmine inanıyor kendini tanıyorsan sorun yok elbet.İkinizde sağlıklı olunda...
Öperim çookk.

Ben Kızımın Delisiyim dedi ki...

Aylincim, teşekkür ederim canım.
Yaruzecim, bende başta alıyorum işte ama son 3 ayda az alıyorum gerçi 20'yi bulabilirim bu gidişle;) Kızımda da 22 kilo almıştım.

Unknown dedi ki...

İştahlı olmana ne diyeceğimi bilemedim.MAşalalhın varmış kızında 22 kilo almışsın...Süpersin ya o kiloları vermen süper bence...
Arkadaşım oğluna hamileyken 28 kilo almıştı.Şimdi tığ gibi , veriliyor demek ki :))
tadını çıkar tatlım bugünler çabuk geçecek..öpüyorum :))))

Elifnur dedi ki...

Ben de senin gibiyim, iki hamileliligimde de ilk uc ayda 4-5 kilo aldim. Sonlara dogru kilo alimim yavasladi neyse ki. Ikinciden sonra ilkine gore ustumde daha fazla kilo kaldi, simdi de onlarla mucadele ediyorum. Umarim ilkindeki gibi cabuk kurtulurum. Zevk aliyorsan yemenin tadini cikar, emzirdikce gider umarim kilolar.

neselihaller dedi ki...

Tatlışım, ben kızımda 20 kilo almıştım, 10 ay sonra oğlana hamile kaldım, 15 kilo da öyle aldım. 2 sene içinde 35 kiloyu çaktım mı bünyeye? çaktım...ama sonra hepsini 1 sene içinde verdim ve 38 bedene geri döndüm...Yani şekerim kilo almaktan korkma...sonrasında koştururken veriyorsun nasıl olsa....sen bebişini düşün...yesin yavrucak :-))

Ben Kızımın Delisiyim dedi ki...

Teşekkür ederim canlarım:))

Şerife dedi ki...

aynı yaştayız ama veremem korkusu beni çoktan sardı hayatımdan unlu mamülleri çıkardım geçen 16 haftada 1,5 kilo aldım doktor hedef koydu en fazla 10 kilo alacaksın diye evdekiler doktora deli oluyor sen Ebru Şallımısın diye :)

büşra dedi ki...

bence de sorun değil, verirsin inş.Keyifle ye :)

Unknown dedi ki...

Tatlım seni mimledim azıcık renklendirdim ...

Unknown dedi ki...

öncelikle isminin sevde olduğuna sevindim daha doğrusu ismini öğrendiğime sevindim allahım yoruma cevap yazrken sana hitap için uzun uzun yazmayacağım:)sevde merhaba:)

bu arada darısı başıma inşallah yemek kabusum oldu ki ben yemeğe bayılırım.ama oğlumdada olmuştu 4 ayın sonunda iştahım bir açılmış pir açılmmmıştı yemeke yemeye meyillli ben hamileliği kammuflaj olarak görüp habire yemiştim iyiki yemişim 2 senede verdim ama en azından hiç çabalamadan vermiştim onada şükür.şimdi iştahımın açılmasını dört gözle bekliyorum:)ben 16,5 kilo almıştım ilk hamileliğimde doğumdan sonra belki ilk 6 ay 1 kilo bile vermeyince panik olduysamda sorun yapmadığımda daha çabuk verdiğimi gördüm hemde hiç zorlanmadn biraz psikolojik galiba.bakalım ikincide göreceğiz:)
sevgiler bol yemeler