1 Kasım 2011 Salı

11. Hafta: Biz İyiyiz

11 haftayı tamamlamanın sevinciyle yazıyorum çünkü yaşadıklarımı yazsam roman olur haftası tam olarak bu haftaydı.
Küçük bir korku atlattık bu hafta ama çok şükür ki atlattık ve şuan her şey yolunda. Bu bahaneyle geçtiğim doktor kontrolünde miniğimin minyatür insan modeline gelmiş halini gördüm. Öyle tatlı ki, kocaman gözleriyle yan yatmış şekilde ultrasona poz verdi ve ben o an artık onu da evladım olarak tamamen benimsediğimi hissettim. O artık varlığıyla tamamen hayatımda.
Bulantılarım tam gaz devam ediyorken şuan 22 haftalık hamile olan ve bulantıdan hala çeken yakın bir arkadaşımın bulantı bilekliği diye bir şeyden bahsetmesiyle acaba dedim. Böyle şeylere hiç inanmam ama kendisi bu bileklikle bulantılarının bıçak gibi kesildiğini söyleyince eşim deneme yönünde ikna etti beni. Belki psikolojik olarak insanı rahatlatan bir yönü olabilir ve olumlu etkisi olur düşüncesiyle denemeye karar verdim. Tabi beynimdeki bütün ön yargılarla aldığım bilekliği taktığım gün midem her zamankinden daha beter bir duruma geldi.
Kısaca, bulantı geçiren bileklik ne hikmetse bende bulantı arttırma yönünde etki göstermişti. Zaten haftayı tamamlamaya yakın bulantılarım oldukça azaldı, en azından kızıma kahvaltı ettirmekte yaşadığım zorluk hafifledi.
Bir de kırılan arka dişim var gündemde. Canım dişim nasıl kırıldı anlamadım bile ve hatta sert bir şey denk gelmeden kendiliğinden oldu. Açıkçası üzüldüm çünkü altı üstü diş hatta arka diş deyip geçemeyecek kadar dişlerin önemini bilenlerdenim. Şimdi kırık dişimin varlığını sürekli hissederek, yediğim her şeyi dikkatle çiğneyerek yaşıyorum. Hamileliğin sonuna kadar bu şekilde idare etmeye çalışacağım.
Bu arada etrafımda cinsiyet tahminleri havada uçuşuyor ve aslında bende çok merak ediyorum. Sağlıklı olması her şeyden önemli ve benim içim kız ya da erkek fark etmez ama elbette ki bir yandan kız olsa kızımla ikiz gibi olurlar, iki kız kardeş bambaşkadır hatta keşke benimde bir kız kardeşim olsaydı hayatta yaşadığım zorlukların çoğu kolaylaşırdı diyorum, bir yandan erkek olsa bir kız bir erkek olur, hem erkek bebek duygusunu da tatmış olurum diyorum.
Yani benim için her ikisi de mutluluk sebebi, her ikisi de birbirinden güzel. Bakalım bayramdan sonraki kontrolümüzde öğrenebiliriz belki diye umutlanıyoruz.

6 yorum:

yaruze... dedi ki...

süper süper deneyimler bunlar.Hayatta yaşanacak en güzel heyecanlar.Keşke geçmişe dönme şansımız olsaydı:(

Unknown dedi ki...

bulursan çare bulantıya banada söyle .oğluma yemek yedirmek bile istemiyorum.yinede ilk gebeliğime göre hafif yada daha iyi günlerim:)
sana çok geçmiş olsun .diş konusundan muzdaribim o yüzden allah yardımcın olsun diyorum

Ben Kızımın Delisiyim dedi ki...

Yaruze bazen gerçekten çok zor oluyor ama yine de dediğin gibi bu heyecanlar bambaşka:)
Sezocum, tebrik tebrik tebrik şimdi yorumunla öğrendim ve çok sevindim canım. Hamileliğin hayırlı olsun sağlıklı ve sıkıntısız bir 9 ay sonunda sağlıklı bir bebiş diliyorum sana:)

Şerife dedi ki...

14. haftam doldu sık sık olmasa da devam ediyor bulantılarım dilerim seninkide kısa sürede geçer

İkiz Annesi dedi ki...

Canım kısa zamanda azalır inşallah bulantıların.Herşeyin yolunda olmasına sevindim:)

Ülkü dedi ki...

Benim midemide bulandırıyorsunuz he :)) amanın ortalık gebişten geçilmiyor size ayrı bir blog açcem ben :) herşey güzel gitsin inşaallah :)