28 Ocak 2013 Pazartesi

Çocuğum Bende, Ben Çocuğumda


Çocuklu hayat çok kolay değil ama iki çocuklu hayat hiç kolay değil. Oyun olsa, mızıkçı yaftasını yiyeceğimi bile bile, sıkıldım der çıkardım çoktan ama bu bir oyun da değil.
Bir kadın anne olduktan sonra, hiçbir şey bir daha eskisi gibi olmaz. Olamaz. İşte bu hiçbir zaman eskisi gibi olamama halini öyle bir hissediyor ki insan, bazen içinde bulunduğu şeyin aslında içinde değilmiş gibi oluyor. Sanki birileri onu olduğu yerden almışta, bir filmin herhangi bir sahnesine pat diye oturtmuş gibi bir his kaplıyor insanı. Böyle anlarım çok oluyor ve içinden çıkamadığım oyundan o kadar sıkılıyorum ki, ruh halime aksediyor hemen.

Devamı

16 Ocak 2013 Çarşamba

İyi


26,5 yaşındayım ve hayattan şu iki şeyi çok net bir şekilde yaşayarak öğrendim:
İlki, olmaz olmaz deme. Olmaz dediğin, kestirip attığın o şey belki de olur ve sen buna çok şaşırırsın. İlk duyduğumda, olmaz ki ama hiç sanmam, yok yok mümkün değil dediğim o şey oldu, hem de çok güzel oldu. Olurmuş demek. İyi ki de oldu.

Devamı..

Daha Sağlıklı Nesiller İçin Hijyen Haftası

Anneler, çocuklarımızın sağlığı herşeyden önemli değil mi? 16 Ocak 2013 Dünya Hijyen Günü kapsamında başlattığı Ellerinize Sağlık projesi ile, Dettol, Türk Pediatri Kurumu’nun uzmanlığı ile ilkokul çağındaki binlerce çocuğa 6 adımda el yıkamayı öğretti. Değerli anneler ne duruyorsunuz? Siz de Dettol ile çocuğunuza bir hayat boyu taşıyacağı el yıkama alışkanlığını 6 adımda eğlenerek öğretin. Annelerimizin ellerine sağlık! Hijyen haftanız kutlu olsun!

9 Ocak 2013 Çarşamba

Ben Bu Kulüpte Fazla Kalmam


Başlığa bakıyorum da, ne kadar kendinden emin bir başlık o öyle ama canıma öyle bir tak etti ki kararttım gözümü. Neden mi bahsediyorum? Uykusuz Anneler Kulübü’nden tabi ki.
Oğlumun, nasıl bir uyku düşmanı olduğunu, geceler boyu saat başı uykumu nasıl darmaduman ettiğini şurada anlatmıştım. Önce kabullenir gibi oldum, kızım da bol bol uyudum bunda da uykusuzluk varmış kısmette deyip çektim sineye, kırdım dizimi, eğdim başımı önüme. Bayağı bir çaresiz hissettim kendimi. Ne kadar çabuk pes ettim öyle, hiç çabalamadan hem de.

Devamı..

6 Ocak 2013 Pazar

Hüzün Sahası


Anne olmak, için çok acıyıp ağlamak isterken, çocuklarının gözlerine bakıp gülümseyerek yutkunmaktır. O öyle bir yutkunmaktır ki, boğulacakmış gibi olursun, nefes alamayacağını sanırsın ama sonunda zor da olsa havayı çekersin ciğerlerine.

Hayatımda hiç sigara içmedim, hiç ama hiç denemedim ve garip ki merak bile etmedim. Yalnız nargile içtim birkaç defa, onu da çok sevdim. Çok ama çok anlamsız bir tat, anlamsız bir boşluk hissi verse de efkar dağıtmaya birebir olduğunu düşünmüşümdür. Anlamsız, gereksiz, boş ve saçma sapan olan bir şey ama bazen canım o kadar istiyor ki, tıpkı şu an olduğu gibi.
Devamı..

2 Ocak 2013 Çarşamba

Taare Zameen Par / Yerdeki Yıldızlar


Uzun süredir kitaplardan ve filmlerden uzaktım. Malum iki çocuk, biri de yeni doğmuş olunca başımı kaşıyacak vakit bulamadığım zamanlar oldu. Bundan 3 ay önce elime bir kitap (Nar Ağacı / Nazan Bekiroğlu) almıştım, hatta parkta bir elimde kitabım öte yanda çocuklarım havalı pozlar vermiştim -bakın iki çocuğum var ama ben hala kitap kültürü olan kurt anneyim mesajı vermek istemişim herhalde-ama sadece 3 sayfa okumayı başarabilmiştim. Geçenlerde o kitabı aldım elime ve 3 günde bitirdim. İşte o an anladım ki artık değişim zamanı.

Devamı..